CARSNEWS
F1 & RACES

Άλλο Formula 1 άλλο Formula E

Τη σιγουριά του πως η Formula E δεν αποτελεί απειλή για τη Formula 1, εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Jean Todt.

Παρότι ο θεσμός με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια είναι ταχέως αναπτυσσόμενος και μάλιστα έλαβε πρόσφατα καθεστώς παγκόσμιου πρωταθλήματος από τη FIA, ο Γάλλος τόνισε μερικές από τις σημαντικές διαφορές που έχει με την F1.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη Formula E να αντικαθιστά τη Formula 1. Οι αγώνες της Formula E κρατούν 45 λεπτά, με ταχύτητες κατά μέσο όρο στα 118 χιλιόμετρα/ώρα. Οι αγώνες της F1 έχουν τη διπλάσια διάρκεια ενώ οι ταχύτητες σε αυτούς ξεπερνούν κατά πολύ τα 300 χιλιόμετρα/ώρα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ηλεκτρικό όχημα που να μπορεί να κινείται σταθερά με αυτές τις ταχύτητες, μπορεί να μην υπάρξει και για δεκαετίες. Σήμερα λοιπόν, στην F1, η επιλογή υβριδικών κινητήρων είναι η σωστή επιλογή. Το επόμενο βήμα θα είναι να δούμε πως θα εξασφαλίσουμε πιο “πράσινα” καύσιμα», είπε ο Todt στο Racefans.net.

Θυμίζουμε πως η Formula E βρίσκεται στην έκτη σεζόν διεξαγωγής της και περιλαμβάνει ePrix στην καρδιά πόλεων, σε κάθε άκρη του κόσμου. Ωστόσο, δεδομένης της ξεκάθαρης τάσης της παγκόσμιας αυτοκίνησης προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και το χαμηλό κόστος συμμετοχής στο θεσμό, έχει γίνει ελκυστική για πολλούς κατασκευαστές.

Όσο για τον Todt, παρότι υπέρμαχος των νέων τεχνολογιών, ειδικών των φιλικών προς το περιβάλλον, έχει υπάρξει ένας από τους πιο επιτυχημένους επικεφαλής ομάδας, όντας διευθυντής της Ferrari την περίοδο αυτοκρατορίας της στις αρχές της χιλιετίες (2000-2004).

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Max Verstappen θα αγωνιστώ στο θρυλικό 24 Hours of Le Mans και θα κερδίσω

cars

Το F1 Vlog του GP Στυρίας

cars

Todt: Συνεχίζει τη μάχη ο Michael Schumacher

cars

Ένοχος για φορολογική απάτη το πρώην αφεντικό της Formula 1

cars

Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

cars

Formula 1 – GP Κατάρ: 1-2 η McLaren στο Sprint Shootout

cars

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Bottas και Alfa Romeo

cars

Στα σκαριά η είσοδος της Andretti στη Formula 1;

cars

Σε δημοπρασία η ιστορική αγωνιστική Mercedes-Benz 190E του Niki Lauda

cars