CARSNEWS
F1 & RACES

Έκανε δύο γύρους με λυμένες ζώνες ο Leclerc!

Σε ένα σημαντικό ατόπημα υπέπεσε ο Charles Leclerc κατά τη διάρκεια του Grand Prix Ισπανίας, έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο οδηγός της Ferrari μαχόταν για μία θέση στην πεντάδα όταν ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά της SF1000, τον οδήγησε σε τετ α κε στο chicane των στροφών 14/15. Η Ferrari του έσβησε αλλά το πρόβλημα αποδείχθηκε προσωρινό.

«Έσβησαν όλα. Κι αυτό ουσιαστικά μπλόκαρε τους πίσω τροχούς», είπε ο Μονεγάσκος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της μάχης της Βαρκελώνης, προτού παραδεχθεί το μεγάλο του λάθος.

«Προσπάθησα να επανεκκινήσω την υβριδική μηχανή αλλά δεν έπαιρνε μπρος. Έλυσα λοιπόν τις ζώνες μου και ετοιμαζόμουν να βγω από το μονοθέσιο. Αλλά τότε μου ζήτησαν να δοκιμάσω μία τελευταία φορά κι αυτή τη φορά είχε αποτέλεσμα. Όμως πλέον δεν ήμουν δεμένος, έπρεπε λοιπόν να μπω στα pit», τόνισε ο 22χρονος.

leclerc-spain20-a1000x600

Ωστόσο, παρότι δεν είχε περάσει την είσοδο του pit lane, o Leclerc συνέχισε. Κι όχι μόνο έκανε ολόκληρο γύρο αλλά πέρασε ξανά από την ευθεία εκκίνησης τερματισμού λέγοντας τότε στην ομάδα του πως δεν είναι δεμένος! Έτσι, χρειάστηκε να κάνει πάνω από εννέα χιλιόμετρα και μάλιστα χωρίς ιδιαιτέρως μειωμένο ρυθμό, όπου σε περίπτωση ατυχήματος, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.

Μάλιστα, ο οδηγός της Ferrari ανέφερε πως είναι λυμένος μέσω team radio, λέγοντας: «Είμαι σίγουρος πως κανείς δεν θα είναι χαρούμενος που οδηγώ χωρίς ζώνες ασφαλείας». Κι όμως, ο διευθυντής αγώνα, Michael Masi, παρότι δήλωσε πως άκουγε προσεκτικά την επικοινωνία της ομάδας με τον οδηγό, δεν προέβη σε κάποια περαιτέρω κίνηση. Ούτε καν επίπληξη. Μπορείτε να ακούσετε κι εσείς όλες τις επικοινωνίες, μέσω του onboard του οδηγού της ιταλικής ομάδας, πατώντας εδώ.

Ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη του Leclerc σε έξι αγώνες, με τον οδηγό της Ferrari να είναι τέταρτος στη βαθμολογία, με 45 πόντους στο ενεργητικό του.

leclerc-spain20-c1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

F1: Υπέγραψαν όλες οι ομάδες τη Συμφωνία Ομονοίας

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Βαφτίσια» για το μονοθέσιο της Aston Martin!

cars

Θεσσαλονίκη: Επίδειξη Formula 1 στη Νέα Παραλία

cars

H McLaren παρουσίασε τα χρώματά της για το 2024 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Μία εντυπωσιακή παράσταση του θρυλικού Gilles Villeneuve (video)

cars

Δωρεάν πελατειακά σασί στη Formula 1;

cars

Η Ferrari δεν θα αφήσει τον Wolff να γίνει CEO της F1

cars

Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Formula 1 η νέα παραλία- Εντυπωσιάζει το μονοθέσιο της Red Bull,

cars

GP Μ. Βρετανίας FP1: Ο Φερστάπεν και οι υπόλοιποι

cars

Τα πρώτα χιλιόμετρα της Renault R.S.20 (video)

cars