CARSNEWS
F1 & RACES

Έτοιμος να επιστρέψει δηλώνει ο Alonso!

Τέλος οι αόριστες δηλώσεις από πλευράς Fernando Alonso – ο Ισπανός θέλει να επιστρέψει στο μαγικό κόσμο της Formula 1 το 2021!

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό F1 Racing, ο κάτοχος δύο παγκόσμιων τίτλων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (2005 & 2006) δηλώνει έτοιμος να βρεθεί ξανά στα paddock.

«Δεν έχω τελειώσει με την F1. To 2021 αποτελεί μία καλή ευκαιρία, νιώθω ανανεωμένος και νιώθω έτοιμος. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω. Κι αν είμαι στη σωστή ομάδα, θα κερδίσω. Έχω τόση αυτοπεποίθηση που ξέρω πως μπορώ να τα βάλω με κάθε αντίπαλο κι αν όλα πάνε καλά, θα κερδίσω», είπε ο Alonso.

Ο οδηγός από το Οβιέδο είναι ήδη 38 και εφόσον βρει συμβόλαιο για το 2021, θα… σαρανταρήσει μεσούσης της σεζόν. Ωστόσο η ηλικία δεν τον προβληματίζει: «Δεν νομίζω πως αποτελεί πρόβλημα η ηλικία. Χωρίς pit stops, τα μονοθέσια της F1 δεν είναι τόσο απαιτητικά στην οδήγηση. Μερικές φορές, την Κυριακή οδηγείς επτά ή οκτώ δευτερόλεπτα στο γύρο πιο αργά απ’ ότι στις κατατακτήριες δοκιμές. Επίσης, με τους νέους τροχούς 18 ιντσών, ο τρόπος οδήγησης θα αλλάξει και όλοι θα πρέπει να μάθουν ξανά από την αρχή».

Βέβαια η πρόθεση και η όρεξη του Alonso δεν αρκεί, θα πρέπει να βρει και μία ανταγωνιστική ομάδα που να είναι διατεθειμένη να του δώσει θέση οδηγού. Προς το παρόν καμία από τις μεγάλες ομάδες δεν έχει «κλείσει» την οδηγική σύνθεσή της για το 2021.

Ούτε καν οι πρωταθλητές της Mercedes. Θα ήταν αυτή μία επιλογή για τον Ισπανό; Δηλώνει πως ναι αν και πιστεύει πως πολλά μπορούν να αλλάξουν τότε…

«Κυριαρχούν πολλά χρόνια και έχουν μία πολύ ισχυρή ομάδα. Θα δούμε πως θα τα πάνε. Το θέμα είναι πως θα έχουμε νέους κανονισμούς και κάποιες ομάδες μπορεί να βρουν εντελώς διαφορετικές ερμηνείες από κάποιες άλλες. Μπορεί να πας σε μία ομάδα που κερδίζει τώρα  αλλά να κάνουν λάθος στην προσέγγιση των κανονισμών. Ο κόσμος θα λέει πως έκανα πάλι λάθος επιλογή;», αναρωτήθηκε ο Ισπανός που πράγματι, μέχρι σήμερα, έχει πέσει θύμα των επιλογών του με αποτέλεσμα να έχουν περάσει 14 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Το F1 Vlog πάει… Dakar!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Παραμένει ως το 2025 το γκραν πρι του Βελγίου

cars

Η F1 πιέζει εστιατόρια και club με θέα στη πίστα στο Λας Βέγκας να πλη

cars

Η σοκαριστική απάντηση της Mercedes στον Χάμιλτον όταν τους παρακάλεσε για αλλαγές

cars

Χάμιλτον: Δεν το είχε πει ούτε στους γονείς του!

cars

F1: Με “φρέσκα” χρώματα στη Σιγκαπούρη η McLaren (video)

cars

F1 GP Ισπανίας: Pole στη Βαρκελώνη για Hamilton

cars

Binotto: Κινδυνεύει η θέση του στη Ferrari;

cars

H Lotus Type 66 υπάρχει, τελικά!

cars

Ποιες είναι οι πιο γρήγορες πίστες της Formula 1; (video)

cars