CARSNEWS
AUTONEWS

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

Η CLS έχει πουλήσει περισσότερα από 450.000 παραδείγματα από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς της το 2004 και αυτό το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την τοποθέτηση της στην αγορά. Έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό όμως και έχοντας φρεσκαριστεί τεχνολογικά με νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να ανανεωθεί αισθητικά και μηχανικά για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του facelift.

Έτσι, το “βασικό” μοντέλο με το Avantgarde Exterior ως standard διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα με πιο έντονες εισαγωγές και το splitter χρωμιωμένο ώστε να δημιουργεί αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος και πίσω ενσωματώνει έναν μαύρο διαχύτη με το αντίστοιχο χρωμιωμένο διακοσμητικό. Η νέα CLS προσφέρει δύο επιπλέον σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών ενώ όταν εφοδιάζεται με το AMG Line Exterior, τονίζει ακόμα παραπάνω τον σπορ χαρακτήρα της με διαφορετικά μαρσπιέ και διάφορες λεπτομέρειες σε ολόκληρο το αμάξωμα. Σε κάθε περίπτωση, νέες είναι οι γρίλιες και το “Spectral Blue Metallic” χρώμα ενώ στο εσωτερικό, υπάρχει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο πολυλειτουργικό τιμόνι και ένα πλήθος επιλογών διακόσμησης και εξατομίκευσης που δεν θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο.

Στην γκάμα των κινητήριων συνόλων, η Mercedes-Benz προσθέτει την mild-hybrid έκδοση CLS 300 d που τοποθετείται πάνω από την βασική με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα των 194 ίππων και 400 Nm ροπής. Η νέα προσθήκη συνδυάζει έναν επίσης τετρακύλινδρο, δίλιτρο turbodiesel αλλά αναβαθμισμένο στα 265 άλογα και 550 Nm ροπής με το σύστημα ISG (Integrated Starter-Generator) που προσφέρει 20 “ηλεκτρικούς” ίππους επιπλέον όταν κρίνεται απαραίτητο. Στην κορυφή της γκάμας δε, η Mercedes-AMG CLS 53 4Matic εξοπλίζεται με έναν 3-λιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά, mild-hybrid βενζινοκινητήρα 435 ίππων με το σύστημα ISG, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ικανό για 22 ίππους και 250 Nm ροπής. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι οι CLS 400 d 4Matic με τον 3-λιτρο turbodiesel των 330 ίππων, η CLS 350 με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα των 299 ίππων και η CLS 450 4Matic με τον 3-λιτρο, εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα των 367 ίππων παραμένουν ως έχουν. Το νέο μεγάλο coupe της γερμανικής μάρκας αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα στην αγορά τον ερχόμενο Ιούλιο, με τις τιμές των διάφορων εκδόσεων να ανακοινώνονται κοντά στην έναρξη των πωλήσεων.

The post Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου που έπεσε στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη

cars

Formula 1: Διατίθενται πακέτα ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το Grand Prix του Λας Βέγκας

cars

«Καταστρέψαμε 4 drones των Χούθι και πλήξαμε 3 υπόγειους χώρους αποθήκευσης όπλων» λένε οι ΗΠΑ

cars

Kawasaki. Οι νέες της προτάσεις για το 2021 στη κατηγορία των 125 κυβικών

cars

Citroen C5 AirCross 1.6t 180Hp EAT8. Αρχοντικό

cars

Jeep Wrangler 4xe. Για να πηγαίνετε παντού εξηλεκτρισμένα

cars

Ο Euro NCAP αξιολογεί πλέον και την τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης.

cars

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Seat, Luca de Meo. Οδεύει προς Renault;

cars