CARSNEWS
AUTONEWS

Από €95.990 η νέα Lotus Eletre!

Τον περασμένο Απρίλιο η Lotus αποκάλυψε την Eletre. Το πρώτο SUV στην ιστορία της και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής καθώς η εξωτική Evija είναι μεν ηλεκτρική αλλά είναι και μία πολύ ειδική κατασκευή με πολύ περιορισμένη παραγωγή. Η Eletre όμως αναπαριστά το πρώτο βήμα της Lotus στη νέα εποχή και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να ξεχωρίσει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών: μία ολοκαίνουρια, αλουμινένια αρχιτεκτονική, εντυπωσιακό design που συνδυάζεται με προηγμένη αεροδυναμική και άφθονη τεχνολογία. Όταν πραγματοποίησε την πρεμιέρα της Eletre όμως, η Lotus δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Τώρα μαθαίνουμε πως το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικές εκδόσεις: την “βασική” Eletre, την Eletre S και την κορυφαία, Eletre R. Οι πρώτες δύο εξοπλίζονται με ένα κινητήριο σύνολο 603 ίππων και 710 Nm ροπής που επιτρέπει στο μεγάλο SUV να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4.5 δευτερόλεπτα, από τα 80 στα 120 km/h σε λιγότερο από 2.2 δευτερόλεπτα και να συνεχίζει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 258 km/h. Η κορυφαία, Eletre R, προσφέρει 905 ίππους και 985 Nm ροπής και κατά συνέπεια ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 2.95 δευτερόλεπτα, επιταχύνει από τα 80 στα 120 km/h σε λιγότερο από 1.9 δευτερόλεπτα και… τερματίζει στα 265 km/h! Όλες οι Eletre εφοδιάζονται με μία μπαταρία 112 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων στην βασική και την “S” έκδοση και 490 χιλιομέτρων στην “R” ενώ χάρη στην σύγχρονη ηλεκτρική αρχιτεκτονική της, η φόρτιση από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε ταχυφορτιστή γίνεται σε 20 λεπτά μόλις.

Όπως μπορείς να φανταστείς λοιπόν, ανάλογα… εξωτική θα είναι και η τιμή του αγγλικού, ηλεκτρικού SUV. Η Lotus ανακοίνωσε πως η βασική Eletre θα κοστίζει από €95.990, η μεσαία Eletre S ξεκινά από τα €120.990 και η κορυφαία Eletre R από τα €150.990 στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία μεταξύ άλλων. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες υπάρχουν μερικές αποκλίσεις αλλά αυτές δεν ξεπερνούν τις λίγες χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε βεβαίως ότι ακόμα και η βασική έκδοση διαθέτει ενεργή αερανάρτηση, σύστημα torque vectoring, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED, ενεργή αεροδυναμική και σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών (προαιρετικά, άνευ κόστους δίνεται και η επιλογή των 20 ιντσών) και καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών ή 161.000 χιλιομέτρων! Οι ακριβότερες εκδόσεις διαθέτουν ακόμα πλουσιότερο εξοπλισμό ενώ φυσικά, η Lotus προσφέρει πληθώρα επιλογών είτε ομαδοποιημένων σε πακέτα, είτε μεμονωμένων. Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες το 2023.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo & Polestar. Eξαιρετική επίδοση στη μείωση εκπομπών CO2

cars

Ford Motor Eλλάς – Με στόχο την ηλεκτροκίνηση

cars

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν – Για «ψευδοεκλογές» κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών

cars

J2US: Κατερίνα Στικούδη σε Δημήτρη Κόκοτα: «Ήσουν το celebrity crush της εφηβείας μου, είχα αφίσα σου στο δωμάτιό μου»

cars

Είναι επίσημο: το Polestar Precept περνά στην παραγωγή!

cars

Legende Automobiles Turbo 3. Θηριώδης εξέλιξη!

cars

«Δεν είναι τρελός, δεν είχε ψυχιατρικό πρόβλημα, το έκανε για να γλιτώσει», λέει ο Γιαννάκος στο Newsbeast για τον δολοφόνο της Κυριακής

Bury

Το προξενιό της Ιουλίας – Spoiler: Ο Σωτηράκης μαχαιρώνει τον Ρήγα

cars

Νέα Mercedes-Benz T-Class. Oλοκαίνουρια πρόταση στη κατηγορία των βαν

cars