CARSNEWS
MARKET

Αστέρι ελληνική Toyota Celica ST με 13.000 χλμ.

Μια από τις πιο καλοσυντηρημένες και καλοκαιρισμένες Toyota Celica ST έχουμε στη χώρα μας, η οποία σε διάστημα 37 χρόνων μετά βίας έχει ξεπεράσει τις 13.000 χλμ. στο κοντέρ!

Η «μαυροφορεμένη» Γιαπωνέζα κύλησε για πρώτη φορά τους τροχούς της στην Ελλάδα, το 1985. Βόλτες πολλές δεν έκανε στις δεκαετίες που ακολούθησαν, περνώντας αρκετά μεγάλο διάστημα στο κλειστό γκαράζ της. Όταν, όμως, το άφηνε, το έκανε με τρόπο που κέντριζε τα βλέμματα. Σύμφωνα με την αγγελία, η εν λόγω Celica ST μπορεί να υπερηφανεύεται πως αποτελεί και αστέρι του σινεμά, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία! Αμάξωμα, εσωτερικό και μηχανικά μέρη έχουν παραμείνει απολύτως εργοστασιακά, με τα δυο πρώτα να μην εμφανίζουν καν διαφοροποιήσεις από όταν το αυτοκίνητο άφησε την αντιπροσωπεία, σχεδόν 40 χρόνια πίσω στο χρόνο.

Ούτε το αμάξωμα έχει φρεσκαριστεί στο χρώμα, ούτε υπάρχουν αλλαγές στις επενδύσεις της καμπίνας. Όλα πρώτης τοποθέτησης, όλα άψογα! Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως ο 1.600άρης ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας έχει ακόμα πάνω του τα κεριά της αντιπροσωπείας! Συνεπώς, πιθανότατα διατηρεί ακέραιους τους 90 ίππους στις 5.400 σ.α.λ. και τα 137 Nm στις 4.000 σ.α.λ., που τροφοδοτούν μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου τους πίσω τροχούς. Συν τοις άλλοις, δηλαδή, έχουμε να κάνουμε και με ένα εξαίρετο δείγμα της τελευταίας πισωκίνητης γενιάς Celica.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Παιανία και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Για την αγορά της μαύρης και σαν καινούργιας Celica ST, των μόλις 13.290 χλμ. στο κοντέρ (οι 11.000 εκ των οποίων είχαν γίνει μέχρι το 1986), απαιτούνται 13.000 ευρώ.

Related Articles

Το κόλπο που κάνουν οι πιλότοι για τον ήλιο και μπορεί να δουλέψει και στο αυτοκίνητο

cars

Η Alfa Romeo Giulia Coupe πρέπει να βγει αύριο

cars

Ένα σπανιότατο και θρυλικό supercar βγαίνει σε δημοπρασία

cars

Στη Σαγκάη μετακομίζει ο κινεζικός κόμβος σχεδιασμού της Nissan

cars

Η Alfa Romeo και η Jeep στο φεστιβάλ του Goodwood

cars

Με άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές το νέο Citroen Berlingo

cars

Το Mazda Vision ανοίγει την όρεξη για το νέο MX-5

cars

Η Nissan σαρώνει τα βραβεία στο AutoPacific Vehicle Satisfaction

cars

Τι πρέπει να ελέγχουμε συχνότερα τον χειμώνα στο αμάξι

cars