CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή είναι η Toyota Corolla Cross

Από τη μακρινή Ταϊλάνδη ξεκινά την πορεία του το πρώτο crossover στην ιστορία της Toyota το οποίο ανήκει στην οικογένεια μοντέλων της Corolla.

H Τοyota Corolla Cross, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Nissan Qashqai διεκδικώντας με αξιώσεις τα σκήπτρα μιας ιδιαίτερα δημοφιλούς κατηγορίας.

Με μήκος 4,46 μέτρα και σχεδιασμό που δημιουργεί την απαραίτητη απόσταση από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της Corolla, πείθει για τις εκτός δρόμου ικανότητές της, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία το μεγαλύτερο και ικανότερο RAV4.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειές του κρύβεται το γνωστό υβριδικό σύνολο που έχει αφετηρία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης του 1,8 λίτρου, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι η Toyota θα αξιοποιήσει και το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1,2 λίτρου ώστε να εμπλουτίσει την γκάμα του αυτοκινήτου.

Για την ώρα δεν γίνεται λόγος για σύστημα τετρακίνησης, χαρακτηριστικό που ενδεχομένως να προστεθεί στο μέλλον με τη συμβολή ενός ηλεκτροκινητήρα και μιας συστοιχίας μπαταριών μιας plug-in υβριδικής έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, τόσο ο εξοπλισμός όσο και ο σχεδιασμός παραπέμπουν στη μέχρι σήμερα γνωστή Corolla, με τη μόνη διαφορά ότι η αρχιτεκτονική του αμαξώματος προσφέρει στην περίπτωση αυτή μεγαλύτερους χώρους.

Η Toyota Corolla Cross θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία της από την Ταϊλάνδη τον Ιούλιο, ωστόσο, στην ευρωπαϊκή αγορά δεν αναμένεται πριν από τις αρχές του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Toyota Yaris: Οι τιμές πώλησης και οι εξοπλιστικές εκδόσεις στην Ελλάδα

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O αυτόματος πιλότος της Tesla αντιμέτωπος με τους ελληνικούς δρόμους (Video)

cars

Η Ferrari σκέφτεται να «προβιβάσει» άμεσα τον Schumacher!

cars

Νέο Ford Puma Ecoboost Hybrid: Δυναμικό στιλ και πρακτικότητα στο maximum

cars

Ντεμπούτο για την ηλεκτρική Lancia Delta Integrale στο rallycross

cars

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της επόμενης Mercedes GLC

cars

Dodge Viper: Με 20 κυλίνδρους και 2.800 ίππους στο δυναμόμετρο (Video)

cars

Δοκιμάζουμε την plug-in υβριδική BMW X5 xDrive 45e των 394 PS

cars

Έλεγχοι για κορονοϊό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

BMW: Τα επόμενης γενιάς PHEV θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία

cars