CARSNEWS
MARKET

Αυτόνομο καροτσάκι για περισσότερες αγκαλιές (+video)

Η αυτόνομη οδήγηση υφαίνεται καιρό τώρα στην αυτοκίνηση, αλλά μόνο πρόσφατα περάσαμε στο Επίπεδο 3. Τεχνολογία, δηλαδή, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα περισσότερα πράγματα μόνο του, απαιτώντας ωστόσο επίβλεψη από τον οδηγό. Όταν φτάσουμε στο Επίπεδο 4, τότε θα μιλάμε για σκηνικά ταινιών όπου τα οχήματα θα μάς πηγαίνουν, αντί να τα οδηγούμε. Αυτόνομα, όμως, δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Πλέον, έχουμε και καροτσάκι μωρού!

Η Glüxkind Technologies παρουσίασε στην Έκθεση Τεχνολογιών CES το πρώτο αυτόνομο βρεφικό καροτσάκι στον κόσμο, με σκοπό να λύσει, αλλά και να γεμίσει, τα χέρια των μαμάδων. Η Ella, όπως ονομάζεται το ρομποτικό καρότσι, έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνη της, προπορευόμενη της μητέρας (ή του πατέρα) σε ορισμένη απόσταση και ταχύτητα. Όταν το μωρό βρίσκεται εντός του καροτσιού, απαιτείται οπωσδήποτε ένα χέρι στα χερούλια για να κινείται ημιαυτόνομα, ελαχιστοποιώντας τη δύναμη του σπρωξίματος. Ένα καρότσι, εξάλλου, μπορεί να γίνει πολύ βαρύ με όλα τα μωρουδιακά και τυχόν ψώνια, οπότε η Ella φροντίζει για αυτό.

Η μεγάλη βοήθεια που προσφέρει στον γονιό, αφορά όταν το μωράκι θέλει αγκαλιά. Ας πούμε ότι αρχίζει να κλαίει και θέλει να βγει από την ξάπλα. Τότε ο η μητέρα ή ο πατέρας θα πρέπει με το ένα χέρι να το έχει αγκαλιά, την ώρα που με το άλλο σπρώχνει το καρότσι. Αν, όπως είπαμε, είναι φορτωμένο, τότε η βόλτα μετατρέπεται σε ταλαιπωρία. Η αυτόνομη τεχνολογία της Glüxkind επιτρέπει στο καρότσι να κινείται μόνο του, δίχως την παραμικρή προσπάθεια από τον άνθρωπο πίσω του, ακολουθώντας την πορεία και προσαρμοζόμενος στην ταχύτητα αυτού. Μοναδική προϋπόθεση, για ευνόητους λόγους ασφαλείας, το παιδί να μην είναι μέσα.

Οι μικροί ηλεκτροκινητήρες της Ella τοποθετούνται στον πίσω άξονα και έχουν μέχρι λειτουργία νανουρίσματος. Σε αυτή, μπορούν αυτόματα να κάνουν μπρος-πίσω το καρότσι για να ηρεμεί ο μπέμπης ή η μπέμπα, ενώ οι γονείς κάνουν κάτι άλλο. Η μπαταρία έχει μέγιστη διάρκεια 8 ωρών και φορτίζει σε 4, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί και η Ella να χρησιμοποιηθεί σαν κανονικό καρότσι, ενόσω είναι στην πρίζα.

Φυσικά, τόση τεχνολογία και εξαρτήματα μόνο φθηνά δεν είναι, καθώς η βασική τιμή του αυτόνομου καροτσιού τοποθετείται στις 3.800 δολάρια (περίπου 3.500 ευρώ).

Related Articles

Δίκαιη νίκη του Χάμιλτον στο Μεξικό

cars

Ο πιο τίμιος επαγγελματίας το νέο Lada Niva LCV

cars

Η BMW προχωράει σταθερά προς τον εξηλεκτρισμό

cars

Η Fiat του αύριο αποκαλύπτεται στην CES 2020

cars

Η καλύτερη BMW M4 για το χωράφι

cars

Η Ferrari επιστρέφει στα κάμπριο με το δυνατότερο της αγοράς

cars

Ανανεώθηκε το Opel Combo Life

cars

Τα πολλά «πρόσωπα» του Opel Combo

cars

Ανάκληση Nissan Tiida και Note

cars