CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

Η Volkswagen θα λάβει μέρος στο GP Ice Race που διεξάγεται στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Zell am See αυτό το σαββατοκύριακο με μία σειρά εξαιρετικά ενδιαφερόντων αγωνιστικών, ένα εκ των οποίων είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο Golf R πρωτότυπο.

Η γερμανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω αγωνιστικό Golf R αλλά απ’ ότι φαίνεται, χρησιμοποιεί το αμάξωμα του αγωνιστικού Golf TCR και πιθανότατα, κάποια εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το ID.R αντί του συμβατικού βενζινοκινητήρα. Ο επικεφαλής του motorsport τμήματος της Volkswagen, Sven Smeets δήλωσε ότι το e-performance Golf R παρέχει “μία ματιά στο μέλλον” αλλά δεν περιμένουμε να πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του ως Golf, δεδομένου ότι η γερμανική φίρμα εστιάζει στην εξέλιξη εκδόσεων επιδόσεων στην ID οικογένεια οχημάτων της.

Εκτός από το ηλεκτρικό Golf R, η Volkswagen θα φέρει στο GP Ice Race το ID.R, το T-Roc R και δύο “σκαραβαίους”: Ο ένας είναι το 1302 S αγωνιστικό ενώ ο άλλος είναι το Beetle R που κέρδισε το πρωτάθλημα rallycross στις Η.Π.Α. 5 συνεχόμενες φορές. Όλα αυτά δεν θα παρουσιάζονται στατικά σε κάποιο περίπτερο αλλά θα αγωνιστούν στα χέρια των Hans-Joachim Stuck, Tanner Foust, Benjamin Leuchter και Jasmin Preisig.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW iX. Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW είναι εδώ!

cars

Το Citroën C5 X τιμήθηκε με το βραβείο «Best Large Car»

cars

Formula 1: Το φινάλε του πρωταθλήματος με το 23ο Grand Prix στο Αμπού Ντάμπι ζωντανά σε Ant1 και Ant1+

cars

Η Ford στο Goodwood festival – Πρεμιέρα για την Mustang GT3, Dark Horse

cars

Volkswagen Transporter. Έγινε εβδομήντα ετών

cars

Lancia Aurelia B24 Spider. Διαχρονικά όμορφη

cars

Βελτιωμένο στα σημεία το Lexus ES.

cars

Ford Evos. Ο διάδοχος του Mondeo;

cars

Η Subaru στη Θεσσαλονίκη

cars