CARSNEWS
NEW MODELS

Γερμανικός «εμφύλιος» λόγω… Audi! (video)

Ο Klaus Floehlich, μέλος του ΔΣ της BMW εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον της Audi σε συνέντευξή του στην «Sueddeutsche Zeitung», με αφορμή την ξαφνική κι εντελώς απροειδοποίητη απόφασή της να αποχωρήσει από το DTM, αφήνοντας στην ουσία μόνη της την BMW ως κατασκευάστρια εταιρία στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα.

Η επίσημη ανακο0ίνωση της Audi, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Audi εξελίσσεται σε παγκόσμιο πάροχο premium κινητικότητας, με τον όρο να συμπεριλαμβάνει τόσο την ηλεκτροκίνηση στο άμεσο μέλλον όσο και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και δικτύωσης των αυτοκινήτων μεταξύ τους, σε πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Υπό αυτό το πρίσμα και με στόχο ένα κλιματικά ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η Audi επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της όσον αφορά και στο Motorsport. Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ σημαντική απόφαση καθώς η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια έχει γράψει λαμπρές σελίδες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της».

Η άποψη του Klaus Froehlich, όμως, είναι διαφορετική. «Αυτό δεν είναι επιχείρημα, από τη στιγμή που είχαμε αποφασίσει πως από το 2025 το DTM θα ήταν πλήρως εξηλεκτρισμένο». Ο Froehlich κατηγόρησε ευθέως την Audi ότι «παρότι συμφωνήσαμε όλες οι ομάδες για τα επόμενα βήματα που θα οδηγούσαν σε ένα ηλεκτρικό DTM, η συγκεκριμένη εταιρία δεν τήρησε τη δέσμευσή της».

Η «συμφωνία κυρίων» αφορούσε στην αρχική μετατροπή των ατμοσφαιρικών V8 κινητήρων σε τετρακύλινδρους turbo, εν συνεχεία, από το 2022, την εισαγωγή υβριδικού συστήματος, κι από το 2025 την αντικατάσταση των κινητήρων εσωτερικής καύσης με αμιγώς ηλεκτρικούς!

Μάλιστα η ITR είχε ήδη παρουσιάσει τα σχέδιά της για το ηλεκτρικό DTM. Αυτά προέβλεπαν τη δημιουργία ηλεκτροκινητήρων με απόδοση 1.000 ίππων, και φυσικά όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον μετασχηματισμό του κορυφαίου γερμανικού πρωταθλήματος αγώνων σε μια σύγχρονη διοργάνωση, εναρμονισμένη με τις «ηλεκτρικές» απαιτήσεις της εποχής…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αναβάθμιση ουσίας για το Lexus IS

cars

BMW: Νέα ανάκληση εξαιτίας προβλήματος σε αυτόματο κιβώτιο

cars

Ανθολόγιο αυτοκίνησης

cars

Η Rivian αναβάλει τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της pickup

cars

Ανανέωση για τη Lamborghini Urus

cars

Γεύση από νέο Seat Leon Cupra!

cars

Αυτές είναι οι εικόνες κατοχύρωσης του Aurus Komendant

cars

Μία κούκλα Lamborghini Countach LP500 βγαίνει στο σφυρί

cars

27χρονη απογειώνει και καταστρέφει BMW M4 (Video)

cars