CARSNEWS
NEW MODELS

Γκάφα Tesla: Διέρρευσε δεδομένα χρηστών!

Στην εποχή της πληροφορίας, τα πάντα αλλάζουν. Κάποτε, όταν κάτι χάλαγε σε ένα αυτοκίνητο, το συνεργείο το αντικαθιστούσε και το χρησιμοποιημένο ανταλλακτικό πήγαινε συνήθως για απόσυρση. Στην περίπτωση της Tesla, έχοντας στα χέρια της μία σειρά από ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου, αποφάσισε αντί να τις καταστρέψει, να τις βγάλει προς πώληση, ως μεταχειρισμένες. Χωρίς ωστόσο να φροντίσει να διαγράψει τα δεδομένα των προηγούμενων χρηστών από μέσα…

Η αρχή έγινε πριν από κάποιο διάστημα, όπου η εταιρία προσέφερε τη δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού σε κάποια παλαιότερα μοντέλα της. Όσοι είχαν αγοράσει Tesla Model S και Model X, κατασκευασμένα μέχρι το Μάρτιο του 2018, είχαν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το όχημά τους με το Full Self Driving πακέτο. Αυτό όμως προϋπέθετε την αντικατάσταση της μονάδας ελέγχου MCUv1 με τη νεότερη, MCUv2. Οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονταν αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της εταιρίας. Από ότι φαίνεται, όμως, κάποιοι επέλεξαν να μην καταστρέψουν τις παλιές μονάδες αλλά να τις πουλήσουν ως μεταχειρισμένες, για να βγάλουν επιπλέον κέρδος.

Μια αντιστοιχία είναι να πουλάει κανείς τον παλαιό του υπολογιστή, χωρίς όμως να κάνει πρώτα format, αφήνοντας μέσα όλα τα δεδομένα! Σύντομα βρέθηκε κόσμος να έχει πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών. Αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων, αποθηκευμένες διευθύνσεις και διάφοροι κωδικοί πρόσβασης, όλα έκθετα σε μάτια τρίτων. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος επιτήδειος εκμεταλλεύτηκε τις εν λόγω πληροφορίες, προς όφελός του. είμαστε όμως σίγουροι ότι όσοι εκτέθηκαν από την απροσεξία της εταιρίας θα γυρίσουν εναντίον της με μερικές πολύ σοβαρές αγωγές, διεκδικώντας εκατομμύρια και θίγοντας το κύρος της, ως κατασκευαστή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Land Rover μένει σπίτι με το νέο Defender και “τρέχει” διαγωνισμό

cars

Γιατί η Tesla προχώρησε σε μήνυση κατά της Καλιφόρνια;

cars

Απίστευτο! Ένα Tesla στραπατσάρισε ένα περιπολικό μαζί με ένα ασθενοφόρο!

cars

MV Agusta: Επίκειται εξαγορά μεριδίου από την KTM!

cars

Εξάδα-φωτιά στο grid του virtual αγώνα Formula 1 της Κίνας!

cars

Toyota Prius μεταμορφώνεται σε Ferrari

cars

Η Hennessy έφτιαξε τον Γολιάθ της ασφάλτου! (video)

cars

Όλα όσα συνέβησαν με το ελικόπτερο του Ogier! (upd)

cars

Η πρώτη φωτογραφία που διαρρέει για την ανανεωμένη Mercedes-AMG E63!

cars