CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε αεροσκάφος να προσγειώνεται και να τυλίγεται στις φλόγες (Video)

Ένα νέο video από τη δραματική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Aeroflot έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές. Πρόκειται για ένα Sukhoi Superjet 100 το οποίο τον Μάιο του 2019 χτυπήθηκε από κεραυνό, οδηγώντας τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη στην απόφαση να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Sheremetyevo.

Κατά τη διάρκεια την προσγείωσης του αεροσκάφους, η άτρακτος χτύπησε με ταχύτητα στο έδαφος με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα προσγείωσης να προκληθούν εκτεταμένες  ζημιές και να διαρρεύσει καύσιμο από τις δεξαμενές, η οποία και οδήγησε στην ανάφλεξη.

Αμέσως μετά την ακινητοποίηση του αεροσκάφους, οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις μπροστινές εξόδους κινδύνου και τις φουσκωτές τσουλήθρες που αναπτύχθηκαν σε αυτές.

Τα πυροσβεστικά οχήματα που κατέφθασαν στο σημείο βοήθησαν στον περιορισμό της πυρκαγιάς χωρίς φυσικά να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή του αεροσκάφους.

Από τους 78 επιβαίνοντες (επιβάτες και πλήρωμα) έχασαν τη ζωή τους οι 41 ενώ δέκα ακόμα τραυματίστηκαν.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα, οι ρωσικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον κυβερνήτη του αεροσκάφους για τους χειρισμούς του κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, με την Aeroflot ωστόσο να δηλώνει ότι ο πιλότος ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να αποτρέψει το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.

Από την πλευρά του, ο πιλότος ο οποίος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης επτά ετών, δήλωσε ότι η βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα του αεροσκάφους κατέστησε ανέφικτο τον έλεγχό του, ενώ απέδωσε ευθύνες για τον θάνατο των επιβατών και στα αργά αντανακλαστικά των σωστικών συνεργείων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα τρετράποδα ρομπότ της Ford πιάνουν δουλειά! (Video)

cars

Fiat Panda: Τέσσερις δεκαετίες περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

cars

Κύλινδροι: Μία βόλτα στα ενδότερα των κινητήρων της AMG (βίντεο)

cars

Ντριφτάροντας με επτά κινητήρες και τους 1.400 ίππους της ηλεκτροκίνητης Ford Mustang Mach-E (Video)

cars

Αισθητική ανανέωση και νέες τεχνολογίες για το Peugeot 308

cars

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLA (Video)

cars

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η VW

cars

Volkswagen Tiguan X για την κινεζική αγορά

cars

H Suzuki Νέας Ζηλανδίας ενσωματώνει στο Jimny καρότσα και το μετατρέπει σε φορτηγάκι

cars