CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε για πρώτη φορά την ηλεκτρική BMW iX2 (photos)

Την περιμέναμε να εμφανιστεί και πλέον είναι γεγονός. Η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2 κάνει το κατασκοπευτικό της ντεμπούτο, πραγματοποιώντας δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Τον περασμένο Οκτώβριο εντοπίσαμε τη νέα X2, αλλά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα, δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από την «καυτή» έκδοση M35i.

Πλέον ήρθε η σειρά του ηλεκτρικού μοντέλου, της iX2, η οποία μοιάζει αρκετά με τη θερμική X2. Ωστόσο, το μεγάλο αυτοκόλλητο «Electric Vehicle» στις μπροστινές πόρτες, η έλλειψη απολήξεων εξάτμισης και η κλειστή μάσκα αποκαλύπτουν το σύστημα μετάδοσης κίνησης αυτού του αυτοκινήτου. Έστω και αν αυτό το αυτοκόλλητο χρησιμοποιείται πλέον τόσο σε υβριδικά όσο και σε EV αυτοκίνητα.

Το πρωτότυπο καλύπτεται από βαρύ καμουφλάζ που κρύβει τις στιλιστικές λεπτομέρειες, ωστόσο η κυματιστή γραμμή οροφής, που παραπέμπει σε coupe, είναι εύκολο να εντοπιστεί. Η iX2 δανείζεται μερικά χαρακτηριστικά από τη μεγαλύτερη X4 στο πίσω μέρος, ενώ ακολουθεί μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση στην αναδιαμόρφωση του εμπρός τμήματος.

Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουμε ότι είναι η έκδοση EV iX2 xDrive30, που θα μοιράζεται την τεχνολογία με την iX1 που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος. Έτσι, θα διαθέτει διάταξη διπλού ηλεκτροκινητήρα που παράγει συνδυαστική ισχύ 313 PS και 494 Nm ροπής. Είναι πιθανό η iX2 αργότερα να είναι διαθέσιμη και με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Οι λεπτομέρειες του συστήματος μετάδοσης κίνησης για την υπόλοιπη γκάμα είναι ένα μυστήριο, αλλά αναμένουμε ότι η BMW θα προσφέρει το SUV με τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες. Η M35i πιθανότατα θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 L, αποδίδοντας λίγο περισσότερους από 300 PS. Μπορεί να μην ξεπερνά την απόδοση του ηλεκτρικού iX2, αλλά θα έχει μοναδικό, σπορ στυλ που θα την ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα.

Δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε το εσωτερικό της iX2, αλλά αναμένουμε να ακολουθήσει την τάση των υπόλοιπων αντίστοιχων μοντέλων της εταιρείας, λαμβάνοντας το σύστημα iDrive 8, που τοποθετεί δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό.

Η iX2, όσο και συνολικά η BMW X2 έχει πολύ δρόμο εξέλιξης μπροστά της. Το ντεμπούτο της αναμένεται στη διάρκεια του 2023, πιθανότατα για να λανσαριστεί ως μοντέλο του 2024.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο VW Golf GTI των 245 ίππων είναι εδώ!

cars

H Hyundai προχωρά με την crossover εκδοχή του i20

cars

Ξανά «στον αέρα» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1!

cars

Η ηλεκτροκίνητη Citroen DS έρχεται από το μέλλον

cars

Έως 50.000 ευρώ το πρόστιμο για εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

cars

Εδώ μπορείτε να δείτε live το δεύτερο virtual γκραν πρι της Formula 1!

cars

Μια εκκεντρική Lamborghini Diablo πιο επίκαιρη από ποτέ

cars

Verstappen: Ο Hamilton δεν είναι Θεός

cars

Η Tesla «τελειώνει» τους Γερμανούς

cars