CARSNEWS
MARKET

Ελληνικό Ford Focus RS MK1 με 10.500 χλμ.!

Το πρώτο Focus RS κατέχει περίοπτη θέση στις καρδιές των εραστών του αυτοκινήτου. Το 2002 η Ford στην ουσία έφερε το Focus WRC στους δρόμους, μείον δυο διαφορικά και 100 άλογα, ανεβάζοντας ολοκληρωτικά επίπεδο την κατηγορία των hot hatches.

Η παραγωγή ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα και έπειτα από 4.501 κομμάτια. Τη σήμερον ημέρα τα Focus RS MK1 αποτελούν φετίχ για συλλέκτες και petrolheads, κάτι που αποτυπώνεται στις τιμές των μεταχειρισμένων. Ένα εργοστασιακό και άψογα συντηρημένο δείγμα μπορεί να ξεπεράσει τις 40.000 ευρώ, ενώ ακόμα και τα λιγότερο προσεγμένα σπάνια βρίσκονται για λιγότερες από 15.000. Φυσικά, η κοστολόγηση επαφίεται αποκλειστικά στον εκάστοτε πωλητή. Δεν απαγορεύει κανείς σε κάποιον να ζητήσει και 60 χιλιάρικα για ένα RS MK1. Με αυτά κατά νου, οι 35.000 ευρώ που θέλει ένας συμπατριώτης μας κρίνονται μέχρι και νορμάλ για τα δεδομένα του μοντέλου. Ειδικά όταν μπαίνει στην κουβέντα ο πολύ χαμηλός αριθμός χιλιομέτρων.

Το εικονιζόμενο RS, με την πολύ καλαίσθητη πινελιά του λευκού χρώματος στις 18άρες OZ, σύμφωνα με την αγγελία έχει μόλις 10.500 χλμ.! Η περιγραφή δεν αναφέρει λεπτομέρειες, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πως ο 2.0λιτρος Zetec τούρμπο είναι βελτιωμένος στα 310 άλογα ενδέχεται τα λίγα χιλιόμετρα να προέρχονται από rebuild. Να θυμίσουμε πως εργοστασιακά αποδίδει 215 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 310 Nm στις 3.500 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού της Quaife. Το 0-100 χλμ./ώρα αποτελούσε υπόθεση 6,7 δλ. και η τελική έφτανε στα 232 χλμ./ώρα, την ώρα που το 80% των εξαρτημάτων (μεταξύ των οποίων το φουσκωμένο αμάξωμα, τα 4πίστονα φρένα της Brembo, τα μπάκετ της Sparco και την σκληρότερη ανάρτηση) είναι διαφορετικό σε σχέση με τα απλά Focus 1ης γενιάς.

Related Articles

Nissan Ariya, ένα EV crossover στα χνάρια της αυτόνομης οδήγησης

cars

Το τετραθέσιο θαύμα της Koenigsegg χωρά ολόκληρη οικογένεια και τα πράγματά τους

cars

Τα νέα φώτα της Porsche φωτίζουν στα 600 μέτρα!

cars

Η Volkswagen πρώτη στην Ευρώπη το 2019

cars

Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για ηλεκτρικά από τη Hyundai

cars

Ο κινητήρας 2.0 λίτρων VC-Turbo του Nissan Altima στην λίστα του Wards

cars

Οριστικά χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων οι αγώνες της Formula 1

cars

Στα 500.000 αυτοκίνητα η παραγωγή του νέου Fiat Tipo

cars

Δωρεάν καλοκαιρινός έλεγχος και προσφορές ανταλλακτικών Peugeot

cars