CARSNEWS
AUTONEWS

Εντός του 2021 η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-AMG

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα αυτής της εβδομάδας είναι ότι η νέα Mercedes-AMG C63 γυρνά την πλάτη στον εξαιρετικό twin-turbo V8 για χάρη ενός plug-in υβριδικού (!), τετρακύλινδρου (!!), δίλιτρου (!!!) βενζινοκινητήρα. Αυτός θα είναι ισχυρότερος από τον V8 αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι η νέα γενιά του γερμανικού super-sedan θα χάσει λίγο στον τομέα του χαρακτήρα. Η Mercedes-AMG όμως έχει και άλλα μοντέλα στα σκαριά και ένα από αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η βάση μπορεί να αλλάζει για τους μηχανικούς της AMG, αλλά το έργο τους παραμένει ίδιο. Θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα όχημα που θα επιταχύνει, θα στρίβει και θα φρενάρει καλύτερα από το αρχικό και το τελικό αποτέλεσμα αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία δεδομένης της πορείας ολόκληρης της βιομηχανίας αυτοκινήτου προς την ηλεκτροκίνηση. Το καταλαβαίνει και η ίδια η εταιρία καθώς αναφέρεται στις ηλεκτρικές AMG ως “πρεσβευτές για μία νέα εποχή στην κατηγορία των αυτοκινήτων επιδόσεων”. Στον τομέα του σχεδιασμού δεν θα υπάρχει πρόβλημα καθώς η AMG μπορεί να κάνει τα μαγικά της στο αμάξωμα και στην καμπίνα οποιουδήποτε οχήματος, ανεξαρτήτως κινητήριου συνόλου.

Όσον αφορά στα μηχανικά δε, η γερμανική μάρκα επιβεβαιώνει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα της θα εξοπλίζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω ενώ μία μπαταρία 400V θα φροντίζει να παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και το προηγμένο σύστημα αερανάρτησης AMG Ride Control θα ελέγχει τις κινήσεις  του αμαξώματος μεγιστοποιώντας τις επιδόσεις και την απόλαυση. Σύμφωνα με την AMG, αυτή η διαμόρφωση θα επιτρέπει στα καυτά ηλεκτρικά της να μην υστερούν σε σύγκριση με τα μοντέλα που κινούνται από τον V8 βενζινοκινητήρα, οπότε ένα νούμερο κάτω από τα 4.0 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h θα είναι ικανοποιητικό. Οι μοναδικές δυνητικές παραφωνίες που μπορούμε να σκεφτούμε έχουν να κάνουν με τον ήχο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας οδήγησης ενός sports car και το βάρος που προφανώς επιβαρύνεται από τις μπαταρίες. Αλλά ας δούμε πρώτα αυτά που ετοιμάζονται και μετά ας κρίνουμε.

The post Εντός του 2021 η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-AMG first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mitsubishi. Aναπροσαρμόζει το πλάνο της

cars

Αudi RS7 Sportback. Προκλητικό

cars

H Audi θα μπει στη Formula 1 και αυτό θα είναι το αυτοκίνητό της

cars

Ελάφια «κόβουν» βόλτες στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου

cars

WRC: Σκοτώθηκε ο οδηγός Κρεγκ Μπριν σε δοκιμές ενόψει του Ράλλυ Κροατίας

cars

Η Volkswagen αποκαλύπτει το Arteon Shooting Brake με ένα σκίτσο!

cars

Volvo. Aναλαμβάνει την πλήρη ιδιοκτησία των λειτουργιών  παραγωγής και πωλήσεων στην Κίνα

cars

Volkswagen: Το Amarok θα είχε “πεθάνει” χωρίς την Ford.

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars