CARSNEWS
F1 & RACES

Επίσημο: Ποινή 3 θέσεων στον Verstappen, στην pole o Leclerc!

Δεν κράτησαν για πολύ οι πανηγυρισμοί του Max Verstappen για την pole position του Grand Prix Μεξικού.

Ο οδηγός της Red Bull Racing τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων στο grid του αγώνα της Κυριακής, καθώς δεν μείωσε την ταχύτητά του στην τελευταία του προσπάθεια, όταν στην τελευταία στροφή υπήρχαν κίτρινες σημαίες από το ατύχημα του Valtteri Bottas.

Παρότι στην αρχή οι αγωνοδίκες δεν σκόπευαν να αναλύσουν το συμβάν -αν και ο Ολλανδός είχε κάνει το ταχύτερο πέρασμα από τον τελευταίο τομέα της αγωνιστικής διαδρομής του Autodromo Hermanos Rodriguez-, τα λεγόμενά του άλλαξαν τα δεδομένα!

Ο 22χρονος παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι, παρότι είχε δει το ατύχημα, πράγμα που άλλαξε τα δεδομένα εις βάρος του. Και 3μιση ώρες μετά το τέλος των κατατακτήριων, όλα άλλαξαν.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Ο οδηγός του μονοθεσίου #33 παραδέχθηκε πως ήξερε πως το μονοθέσιο #77 (Valtteri Bottas) είχε ατύχημα και το είδε στην αριστερή πλευρά της πίστας, όμως δεν είδε την κίτρινη σημαία. Επίσης παραδέχθηκε πως δεν μείωσε την ταχύτητά του στον τομέα που ίσχυε η κίτρινη σημαία. Οι αγωνοδίκες είδα από τις On Board λήψεις από το μονοθέσιο #33 πως οι κίτρινες σημαίες ήταν ορατές και μάλιστα αρκετά νωρίς. Ο οδηγός που είχε περάσει αμέσως πριν (μονοθέσιο #5) μείωσε σημαντικά την ταχύτητά του, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και τα λεγόμενα του οδηγού στους αγωνοδίκες, επιβάλλουμε ποινή 3 θέσεων στο grid και 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια».

Έτσι η Ferrari κάνει Lock Out στην πρώτη σειρά του grid, με τον Charles Leclerc στην pole και τον Sebastian Vettel δίπλα του. Στη δεύτερη σειρά θα είναι ο Lewis Hamilton με τη Mercedes και ο Verstappen.

--

Related Articles

Κατρακύλησε η μετοχή της Formula 1

cars

Alonso jokes about Hamilton’s age: ‘Am not the only one anymore’

Bury

Watch the new dynamic camera angle for Suzuka

cars

F1: Αυτό είναι το πιο καυτό… grid της σεζόν!

cars

Formula 1: Η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti Global να «μπει» στο πρωτάθλημα ως 11η ομάδα

cars

H αντίδραση του Hamilton στο δυστύχημα του Hubert (video)

cars

Απίστευτος διάλογος Ράσελ με Βολφ: «Είμαι κάτω από μία σκηνή, λυπάμαι τον κόσμο στις εξέδρες»

cars

Verstappen VS Hamilton διαφορά σε βαθμό αηδίας

cars

Παρουσιάστηκε η νέα και εντυπωσιακή FW46 της Williams (vid)

cars