CARSNEWS
NEW MODELS

Επίσημο: Το νέο Hyundai i20 N δοκιμάζεται στα χιόνια (video)

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα μας σχετικά με τις δοκιμές του i20 N στην πίστα του Nürburgring έρχονται και τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν το νέο σπορ μοντέλο της μάρκας να δοκιμάζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το i20 N κινείται σε μία παγωμένη λίμνη βόρεια της Σουηδίας με τον Thierry Neuville, να μας μιλά για αυτό.

Ο Βέλγος επαγγελματίας οδηγός πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο WRC με το i20 RM19 και τώρα έρχεται να  μας πει μερικά πράγματα για την ταχύτερη έκδοση με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.  «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο. Πολύ ακριβές. Πολύ εύκολο στον χειρισμό. Ο κινητήρας ανεβάζει στροφές πολύ ωραία και ο ήχος είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ να το οδηγήσω και στο WRC!», λέει ο Neuville.

Πάντως, από το βίντεο δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν θα υπάρχει τετρακίνηση αφού πιθανότατα το i20 N θα είναι προσθιοκίνητο έχοντας ως στόχο το Ford Fiesta ST. Εννοείται πως εξωτερικά θα υπάρχει ένα τονισμένο σπορ πακέτο με αεροδυναμικά βοηθήματα, στο εσωτερικό σπορ καθίσματα και τα συναφή με το στήσιμο του αυτοκινήτου να ακολουθεί την “Hyundai Ν λογική.

Όσο για το τι θα υπάρχει κάτω από το καπό αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί οσονούπω. Πάντως, θεωρώ πως η ύπαρξη ενός δίλιτρου μοτέρ θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος και τον πήχη στο i20 N και πως θα ήταν πιο λογική η τοποθέτηση του turbo τετρακύλινδρου στα 1.600 cc με μια ισχύ στα 200 άλογα. Δίχως να ξεχνάμε και το νέο 1.500άρη που στο i30 αποδίδει 160 άλογα και θα μπορούσε χαλαρά να «διακοσαρίσει» και βάλε…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η σκοτεινή BMW X7 Dark Shadow είναι για 600 τυχερούς

cars

«Ακατάλληλος για τη Ferrari o Sainz»

cars

Οι 10 φιναλίστ για το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα

cars

Nio ET5 Touring: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον παγκοσμίως

cars

Audi S8 vs BMW M760i: Γιγαντομαχία για την καλύτερη business-class (video)

cars

Νέα τερτίπια του Elon Musk ρίχνουν την μετοχή της Tesla

cars

Στο νέο, ηλεκτρικό GMC Hummer τα πάντα θα είναι μεγάλα (video)

cars

Δοκιμάζουμε το εκκεντρικό MINI Clubman Cooper 136 ίππων

cars

Το ηλεκτροκίνητο Citroen των 7.300 ευρώ μπήκε στις εκθέσεις

cars