CARSNEWS
NEW MODELS

Επιτέλους η Aston Martin Valkyrie σε δοκιμές στον δρόμο!

Αν και έχει βγει αρκετά εκτός προγράμματος (όπως και άλλα νέα hypercars, βλέπε Mercedes-AMG One) η Aston Martin προχωρά έστω και με αργούς ρυθμούς την εξέλιξη της Valkyrie. Και μόλις πρόσφατα έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από τις επίσημες δοκιμές του αυτοκινήτου όχι πια σε πίστες αλλά σε δημόσιο δρόμο.

Αυτή τη φορά το χρώμα δεν είναι το πορτοκαλί που έχουμε συνηθίσει αλλά κάτι πιο ήπιο σε μπλε με μαύρες λεπτομέρειες, κάτι που την κάνει αρκετά διακριτική ώστε να μην ξεσηκώνει τους άλλους οδηγούς στον δρόμο. 

Η βρετανική εταιρία σκοπεύει να φτιάξει μόλις 150 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και 25 με τα χαρακτηριστικά AMR Pro και στόχο τις αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρίας. Η τιμή της αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, και οι παραγγελίες για όλες έχουν ήδη κλείσει. 

Το αφεντικό της εταιρίας Andy Palmer πιστεύει ότι ακόμα και 900 μονάδες να έφτιαχναν θα έβρισκαν πελάτες. Οι παραδόσεις πάντως θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι του 2020 αν όλο το χρονοδιάγραμμα εξελιχθεί όπως προβλέπεται.

H Valkyrie χρησιμοποιεί έναν κινητήρα V12 ατμοσφαιρικό των 6,5 λίτρων, εξελιγμένο σε συνεργασία με την Cosworth, ο οποίος θα αποδίδει 1.000 άλογα στις 10.500 rpm, με το κόκκινο να βρίσκεται στις 11.000 rpm. Ο κινητήρας θα έχει μία μικρή έξτρα “βοήθεια” από ένα υβριδικό σύστημα που θα ανεβάζει την συνολική ισχύ στα 1.160 άλογα και την ροπή στα 900 Nm.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μείωση προσωπικού στην Daimler

cars

Τι ετοιμάζουν Renault και Dacia για την Γενεύη;

cars

Αυτό είναι το νέο hypercar της Porsche

cars

Porsche: Ακόμη ταχύτερη η Taycan Turbo S!

cars

Πωλείται αυτή η υπέροχη BMW 3.0 CSL του 1972

cars

Μοτοσικλετο-ποδήλατα: Η νέα μόδα της εποχής

cars

iMT: Μηχανικό κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη από τη Hyundai!

cars

H Mahindra αναζητά επενδυτές για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων

cars

H PSA εξασφάλισε δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ

cars