CARSNEWS
MARKET

Ετοιμοπαράδοτα νέα Mitsubishi Eclipse Cross

Η Mitsubishi αυτή τη στιγμή έχει διαθέσιμα μόνο δύο μοντέλα στην γκάμα της, όμως θα εμπλουτιστεί με το νέο ASX και το Colt. Από τη μια πλευρά υπάρχει το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το Space Star (από 12.850 ευρώ) και από την άλλη το νέο Plug-in Hybrid Eclipse Cross, το οποίο είναι ετοιμοπαράδοτο στις εκθέσεις της Ιαπωνικής μάρκας.

Σε σχέση με το αρχικό Eclipse Cross που παρουσιάστηκε το 2017, το ανανεωμένο μοντέλο φέρει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές εξωτερικά και στο εσωτερικό. Επίσης, δεν εφοδιάζεται με τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης των 163 ίππων, αλλά μόνο με υβριδικό με πρίζα σύνολο. Γεγονός που έχει ωφελήσει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων, αλλά από την άλλη έχει ανεβάσει ψηλά τις τιμές.

Το Plug-in Hybrid σύνολο διαθέτει συνδυαστική ισχύ 188 ίππων. Αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 2.4 λτ. 98 ίππων και 193 Nm ροπής, ένα ηλεκτροκινητήρα εμπρός με 82 PS και 137 Nm και έναν πίσω απόδοσης 95 PS και 195 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,8 kWh προσφέρει αυτονομία έως 45 χλμ. και φορτίζει σε περίπου 6 ώρες σε απλή πρίζα AC 230V 10A. Το νέο Mitsubishi Eclipse Cross PHEV των 4.545 χλστ. μήκους και βάρους 1.985 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και η τελική φτάνει τα 162 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση 2,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 46 γρ./χλμ.

Το PHEV σύστημα επιλέγει αυτόματα μεταξύ τριών προφίλ ανάλογα τις συνθήκες: EV, Series Hybrid ή Parallel Hybrid. Μαζί με 4κίνηση Super-All Wheel Control (S-AWC) Twin Motor 4WD και τα προφίλ οδήγησης Tarmac, Gravel, Snow, Normal και Eco, το Mitsubishi Eclipse Cross παρέχει πιο ασφαλή οδική συμπεριφορά σε κάθε τερέν.

Αναφορικά με τις τιμές του, η πρώτη έκδοση Invite ξεκινά από 45.900 ευρώ. Στον εξοπλισμό ανήκουν -μεταξύ άλλων- 7 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αυτόματοι προβολείς και μεγάλη σκάλα φώτων, οθόνη 8 ιντσών, διζωνικός κλιματισμός κ.λπ. Πιο πάνω τοποθετούνται οι πλουσιότερες εκδόσεις Intense (48.000 ευρώ) και Intense Plus (51.700 ευρώ).

Related Articles

Η Nissan αποκαλύπτει το Skyline με το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT 2.0

cars

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα της αγοράς;

cars

Η Honda επενδύει στις κυψέλες υδρογόνου

cars

Ασφάλεια… πέντε αστέρων στο ηλεκτρικό Jaguar

cars

Η δήλωση για τον Μίκαελ Σουμάχερ που γεμίζει ελπίδα για την κατάστασή του

cars

Γνωριμία με το VW T-Cross

cars

Υποχρεωτικό σύστημα στην Ιταλία για να μην ξεχνιούνται τα παιδιά στα αυτοκίνητα

cars

Νέο δίκτυο εμπόρων και επισκευαστών Jeep στην Ελλάδα

cars

Νέο Toyota AE86 με υδρογόνο και ηλεκτρικό

cars