CARSNEWS
NEW MODELS

Ζyrus LP1200: Με αγάπη από τη Νορβηγία!

Στόχος της νορβηγικής Zyrus είναι να φτιάξει την πιο hardcore εκδοχή της Huracan επικεντρωμένη για χρήση κυρίως στην πίστα. Για αρχή φρόντισε να φτιάξει ένα εμφατικό body-kit με μια πρησμένη εμφάνιση και τίγκα στα αεροδυναμικά βοηθήματα που παράγουν έως 1.200 κιλά downforce.

Από το πλάι οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια τεράστια φτερούγα με τον επίσης πολύ μεγάλη διαχύτη να είναι κομμένος στα άκρα και να φαίνονται τα λάστιχα. Οι απολήξεις είναι από τιτάνιο, ενώ υπάρχει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων ώστε το βάρος να διατηρηθεί όσο το δυνατόν χαμηλότερα στα 1.200 kg (είπαμε, όλα στα 1.200!).

Για την περίσταση η Zyrus έχει φροντίσει να κάνει διάφορες αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και φυσικά στον V10 των 5,2 lt ο οποίος με την προσθήκη συστήματος υπερτροφοδότησης (με ECU της Motec, εξαγωγή της Inconel κ.α.) έχει ανέβει στα 1.200 άλογα!

Η Zyrus έχει σχετική εμπειρία στα supercars και από μια Huracan Super Trofeo για το νορβηγικό πρωτάθλημα Extreme GT. Ο προγραμματισμός της εταιρίας προβλέπει την κατασκευή συνολικά 24 αυτοκινήτων. Τα 12 από αυτά θα είναι μόνο για την πίστα, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν άδεια κυκλοφορίας και για τους δρόμους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz GLC 200 COUPE 4Μatic 9GTronic

cars

Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της

cars

Ο “ναός” της Fiat ανοίγει τις πύλες του (Video)

cars

Αποχωρεί για προσωπικούς λόγους ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover

cars

Ακατάλληλο για κυρίες: “Μένουμε σπίτι” χωρίς να αφήσουμε τη σέλα! (Video)

cars

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με 8 προσθήκες

cars

Δοκιμάζουμε την εξακύλινδρη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (Video)

cars

Οδηγοί προσοχή: Έρχεται κακοκαιρία την Παρασκευή

cars

Η βασική έκδοση AMG της νέας Mercedes C-Class θα είναι τετρακύλινδρη

cars