CARSNEWS
NEW MODELS

Η Γαλλία το «τερμάτισε» με επιδότηση έως €12.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη ανακοινώσει ένα κονδύλιο ύψος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Στόχος είναι η έμμεση μείωση της τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και το 40%.

Συγκεκριμένα όποιος αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Γαλλία θα επωφεληθεί από την υψηλότερη επιδότηση που υπάρχει στην ΕΕ ύψους 12.000 ευρώ. Για παράδειγμα ένα Renault Zoe που κοστίζει 32.000 ευρώ μπορεί να αποκτηθεί με μόλις 20.000 ευρώ αποτελώντας ένα δελεαστικό κίνητρο για κάθε οδηγό.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό πλάνο για την αντιμετώπιση μιας ιστορικής κατάστασης» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, δίχως να ξεχάσει να τονίσει ένα σχέδιο διάσωσης 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ταυτόχρονα οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων παλιότερης τεχνολογίας μπορούν να πάρουν μπόνους 5.000 ευρώ για να τα αποσύρουν ή 7.000 ευρώ στην περίπτωση που αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Autonews Europe.

O Macron ισχυρίζεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας θα μπορεί να κατασκευάζει ετησίως ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Σύντομα και εντός του καλοκαιριού θα ανακοινώσουν και άλλες χώρες (όπως η Γερμανία) ανάλογα προγράμματα πριμοδότησης.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lucid Air: Το ηλεκτροκίνητο Tesla killer σε χειμερινές δοκιμές (Video)

cars

To VW Golf εξηλεκτρίζεται με πέντε υβριδικές εκδόσεις

cars

Honda: Υπό αίρεση η παραμονή της στη Formula 1

cars

Η hardcore BMW M5 CS θα έχει από 650 έως 660 ίππους

cars

Τα νέα Morgan θα βασίζονται σε νέο αλουμινένιο πλαίσιο

cars

Εξωφρενική Porsche 911 με οκτακύλινδρο κινητήρα από Bentley

cars

Δεκέμβριος 1944: Μια μάχη για τον έλεγχο του χώρου ή το δικαίωμα στην πόλη και η διεκδίκησή του (Α’ Μέρος)

cars

Μια Rolls-Royce σχεδιασμένη για να καταναλώνει… μέλι

cars

Δείτε το Toyota Yaris WRC του 2021 σε δοκιμές στην Φινλανδία (Video)

cars