CARSNEWS
AUTONEWS

Η δίλιτρη Toyota Supra έρχεται στην Ευρώπη!

Χαράς ευαγγέλια για τους Ευρωπαίους petrolheads καθώς η Toyota ανακοίνωσε ότι θα εμπλουτίσει την γκάμα της πολυπόθητης Supra με μία νέα έκδοση, για την ευρωπαϊκή αγορά τουλάχιστον, με δίλιτρο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Η έκδοση αυτή θα πάρει, προφανώς, την θέση της στην βάση του ιαπωνικού sports car αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται αρετών ή πως είναι καθολικά κατώτερη σε σύγκριση με την τρίλιτρη, εξακύλινδρη Supra των 340 ίππων και 500 Nm ροπής.

Όπως το τρίλιτρο, εξακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο στην κορυφαία έκδοση της Supra, έτσι και ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας προέρχεται από την γκάμα της BMW και παράγει 260 ίππους και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με το κλασικό 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF για να στείλει την δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα επιταχύνοντας το ιαπωνικό coupe στα 100 km/h σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα και έως την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 km/h. Οι επιδόσεις είναι λοιπόν κάθε άλλο παρά… απογοητευτικές και τα καλά δεν σταματούν εδώ.

Το μικρότερο τόσο σε χωρητικότητα όσο και σε αριθμό κυλίνδρων σύνολο τοποθετείται πιο πίσω στο μηχανοστάσιο της “βασικής” Supra κι έτσι το ζύγισμα της αγγίζει το ιδανικό 50:50 ενώ σαν επιπλέον bonus έρχεται και η μείωση στο βάρος κατά 100 κιλά. Όλα αυτά, σύμφωνα με την ίδια την Toyota “βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά αδράνειας του αυτοκινήτου και την ισορροπία του πλαισίου για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά”. Η πρόταση αυτή ακούγεται αρκετά… marketinίστικη αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα με την βελτιωμένη ισορροπία, το μειωμένο βάρος και την μερική αποφόρτιση των εμπρός τροχών (και κατά συνέπεια του συστήματος διεύθυνσης) να προσφέρουν τα μέγιστα στη δημιουργία ενός ξεχωριστού χαρακτήρα για την entry-level Supra.

Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, η έκδοση με τον δίλιτρο turbo θα εξοπλίζεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, καθίσματα επενδυμένα με Alcantara, σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη 8,8 ιντσών και μία πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Το προαιρετικό πακέτο “Connect” αναβαθμίζει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας ενώ το επίσης προαιρετικό “Sport Pack” προσθέτει ένα ενεργό διαφορικό, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση  και βελτιωμένο σύστημα πέδησης. Τώρα μένει να μάθουμε την τιμή, η οποία θα ανακοινωθεί πιο κοντά στο επίσημο λανσάρισμα της δίλιτρης Supra στην αγορά τον ερχόμενο Μάρτιο και αναμένεται να είναι ελκυστική για ένα ευρύτερο κοινό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Peugeot e-Partner. Ο ηλεκτρικός σύντροφος του επαγγελματία.

cars

Για τον Άγιο Βαλεντίνο. Είναι και κοινωνικός ο ρόλος του

cars

HONDA SH350i. Πιο δυνατό

cars

Το νέο Ford Bronco παίζει στη λάσπη και εντυπωσιάζει!

cars

Volvo: Πιθανό ένα νέο, SUV-coupe στο μέλλον!

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Mustang GT4Q: Μια αγωνιστική πρόταση της Ford με κινητήρα V8

cars

Νέες φωτογραφίες της ανανεωμένης BMW Σειρά-7

cars

Επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας

cars