CARSNEWS
MARKET

Η ελληνική πρεμιέρα της Bugatti Mistral στο Ντουμπάι

Η Bugatti αποκάλυψε στα μέσα Αυγούστου ένα φαντασμαγορικό roadster 5 εκατομμυρίων ευρώ, με το όνομα Mistral. Η «ξεσκούφωτη» οπτασία από το Μολσχάιμ έκανε το ντεμπούτο της στη Μέση Ανατολή, με το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι να αποτελεί το μέρος και έναν Έλληνα τον άνθρωπο πίσω από την αραβική πρεμιέρα της!

Ο Κώστας Ψαρρής είναι ο διευθυντής της Bugatti στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ασίας, αναλαμβάνοντας να συστήσει τη Mistral σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές για την γαλλογερμανική εταιρία. Όπως δήλωσε στην παρουσίαση της Mistral, «η Αραβική Χερσόνησος συνιστά μια αγορά-κλειδί για την Bugatti, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 1/3 των παραγγελιών όλων των εκδόσεων της Chiron». Ο Έλληνας regional director υπογράμμισε παράλληλα πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διατηρούν τον μεγαλύτερο στόλο Veyron παγκοσμίως, καθώς 50 από τις 450 που κατασκευάστηκαν βρίσκονται εκεί!

Ο κ. Ψαρρής έχει μεγάλη εμπειρία στη διεύθυνση πωλήσεων και marketing αυτοκινητοβιομηχανιών, έχοντας εργαστεί παλιότερα στην Toyota Ελλάς (2 χρόνια εκεί, άλλα 2 ως επικεφαλής της Lexus) πριν φύγει για το εξωτερικό, προκειμένου να αναλάβει ανάλογο πόστο στη Bentley για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής. Το 2019 ήρθε η «μεταγραφή» στη Bugatti Μέσης Ανατολής και Ασίας, όπου παραμένει μέχρι σήμερα και διαπρέπει.

Όσον αφορά τη Mistral τώρα, βασίζεται στη Chiron Super Sport 300 και δανείζεται τον 8.0 W16 quadturbo αυτής, με απόδοση 1.600 ίππους και 1.600 Nm ροπής ( 100 άλογα και ισάριθμα Nm σε σχέση με την απλή Chiron). Το υπάρχον μονοκόκ πλαίσιο δεν κόπηκε απλά για να δημιουργηθεί η ανοιχτή οροφή, αλλά έχει ανασχεδιαστεί και αναδιαμορφωθεί για να φτιαχτεί μια πιο στρογγυλεμένη σιλουέτα χωρίς κανένα συμβιβασμό στην απόδοση. Πρόκειται για την πρώτη «ανοιχτή» εκδοχή της Chiron, όπως επίσης και το πρώτο roadster της μάρκας από το 2015, όταν έληξε η παραγωγή της Veyron Grand Sport.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 99 Mistral, με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους, αφού οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2024. Βέβαια, πριν καν παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό είχε γίνει sold out, παρά το αντίτιμο των 5 εκατ. ευρώ προ φόρων!

Related Articles

Η υπερ-καλτ διαφήμιση του Yugo στην Ελλάδα

cars

Τα «ταξί του μέλλοντος»

cars

Αισθηματίας Alfa Romeo 155 Q4 ακουμπάει την «30άρα»

cars

WRC: Ακυρώθηκε το Ράλι Αυστραλίας, πρωταθλήτρια η Hyundai στους κατασκευαστές

cars

Έτοιμο για ζελατίνες το πρώτο Koenigsegg Jesko

cars

Το πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης για τους λάτρεις του κάμπινγκ

cars

Νέο Mini Clubman με στοχευμένες αλλαγές

cars

Αιχμή η ηλεκτροκίνηση για τη Skoda στη Φρανκφούρτη

cars

Ένα όνομα-θρύλος «πείραξε» ένα αμάξι-θρύλο

cars