CARSNEWS
AUTONEWS

Η ζήτηση για τον Skyactiv-X ξεπερνά τις προβλέψεις της Mazda!

Τον Αύγουστο του 2017, η Mazda αποκάλυψε στον κόσμο τον πρώτο κινητήρα ανάφλεξης συμπίεσης. Ο Skyactiv-X βενζινοκινητήρας είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και εξέλιξης αλλά και απόδειξη της πίστης που έχει η ιαπωνική εταιρία στις μηχανές εσωτερικής καύσης. Με απόδοση που αγγίζει τους 180 ίππους, ο κινητήρας συνδυάζει χαρακτηριστικά ενός συμβατικού βενζινοκινητήρα (ανάφλεξη με μπουζί) με αυτά ενός πετρελαιοκινητήρα (ανάφλεξη συμπίεσης) προσφέροντας στους πελάτες πλεονεκτήματα και από τα δύο “στρατόπεδα”: βασικά, το στροφάρισμα ενός βενζινοκινητήρα, με την απόκριση ενός πετρελαιοκινητήρα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι μειωμένες εκπομπές ρύπων και η χαμηλότερη κατανάλωση.

Οι καταναλωτές φαίνεται πως εκτιμούν το άλμα που έκανε η Mazda στην τεχνολογία με το συγκεκριμένο σύνολο και είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό. Παρά το γεγονός ότι ο Skyactiv-X είναι ακριβότερος από τους άλλους κινητήρες με τους οποίους προσφέρονται το Mazda3 και το CX-30, η ζήτηση δικαιώνει την ιαπωνική φίρμα.

Από τη στιγμή που λανσάραμε τον κινητήρα, βλέπουμε ένα πολύ ενθαρρυντικό feedback: το 60% των παραγγελιών για το Mazda3 αφορά αυτοκίνητα με τον Skyactiv-X κινητήρα και το 45% των παραγγελιών για το CX-30.

Δήλωσε ο επικεφαλής της Mazda Ευρώπης, Yasuhiro Aoyama, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι “πολύ υψηλότερο” από αυτό που είχε προβλέψει η εταιρία. Να σημειώσουμε δε, ότι στην προσπάθεια της να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων του στόλου της, η Mazda θα λανσάρει και το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30 crossover το ερχόμενο καλοκαίρι. Συνδυάζει διαφορετικές τεχνολογίες και προσθέτει στην γκάμα της πληθώρα επιλογών ώστε να ικανοποιήσει τους πελάτες αλλά και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Related Articles

Μαρκ Μαρκές. Η στατιστική λέει την αλήθεια

cars

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars

Νέο Nissan TITAN. Έτοιμο

cars

Προσφορά μαμούθ για την εξαγορά στούντιο της Paramount στο Χόλιγουντ από την Apollo

cars

Σάσα Μπάστα: Μπορεί και να έρχεται το δεύτερο παιδί, είμαι σε καθυστέρηση

cars

Nissan Leaf Nismo RC. H ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο

cars

Νέα “ηλεκτρική” συμφωνία μεταξύ Renault και Jiangling Motors Corporation

cars

Ετοιμάζει η Honda ένα νέο CR-Z;

cars

ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ και τις συλλήψεις φοιτητών στο σωρό

cars