CARSNEWS
AUTONEWS

Η μοναδική M2 Cabriolet είναι πολύ γρήγορη…

Όχι, δεν σε απατά η μνήμη σου. Η BMW ποτέ δεν κατασκεύασε την M2 Cabriolet και γι’ αυτό απουσιάζει το όνομα της από τον τίτλο. Υπάρχει όμως ένας βελτιωτικός οίκος στην Γερμανία που όταν του ζητήθηκε πριν από κάποια χρόνια από έναν πελάτη μία “topless” M2, αποδέχθηκε την πρόκληση και έπειτα από κάποιες πρόσφατες αναβαθμίσεις, κατέληξε σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να σταθεί ακόμα και απέναντι στην εργοστασιακή M2 CS.

Ο οίκος αυτός ονομάζεται Lightweight Performance και ξεκίνησε με μία απλή 2-Series Cabriolet. Σε αυτήν, μεταμόσχευσε τα καλύτερα κομμάτια της M2, από τον κινητήρα στην μετάδοση και από τους άξονες στο σύστημα πέδησης και δεν σταμάτησε ούτε εκεί. Η ιπποδύναμη αυξήθηκε στα 428 άλογα και η ανάρτηση αποτελείται από ένα σετ coilovers της Bilstein. Το πακέτο συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές ζάντες που μετρούν 20 ίντσες εμπρός και 21 πίσω καθώς και το ολοκληρωμένο bodykit με το καπό, το splitter, τον διαχύτη κ.ά. να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Η M2 Cabriolet της Lightweight Performance λοιπόν, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία BMW M2 ενώ όταν το γερμανικό Autobild την δοκίμασε στην πίστα του Sachsenring, αυτή κατάφερε να “γράψει” ένα άκρως αξιοπρεπές 1:34,15 που για την ιστορία, είναι καλύτερος χρόνος από αυτόν που επετεύχθη με την M2 CS, 1:34,98. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο κόστισε αυτή η δημιουργία, αν και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το τελικό ποσό είναι υψηλότερο από αυτό μίας εργοστασιακής M2 CS.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai i30 N Project C. Ο “νέος” αγρίεψε και απαιτεί προσοχή!

cars

Έφοδος στα κεντρικά της VW καθώς το “dieselgate” συνεχίζει…

cars

Στον β΄ γύρο του Μόντε Κάρλο Masters ο Τσιτσιπάς

cars

Ford Explorer Plug in Hybrid – Ξεχωριστό σε όλα του

cars

«Το γουρούνι του Χίτλερ» – Το ακραίο παρατσούκλι που χρησιμοποιούν συνεργάτες του Μπάιντεν για τον Τραμπ

Bury

Hyundai Kona Electric. H επιλογή του ΑΔΜΗΕ

cars

Στη σκιά της απώλειας του Craig Breen το WRC 2023

cars

Νέο Renault Clio. Διαθέσιμο και με τον 1.5 Blue dCi των 85 ίππων

cars

Η διαφορετικότητα του Opel Insignia 120 Edition

cars