CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα γενιά των μικρών της FCA θα βασίζεται σε τεχνολογία της PSA.

Στα μέσα του Ιουλίου η Fiat Chrysler Automobiles και το Groupe PSA ανακοίνωσαν το όνομα της νέας εταιρίας που θα προκύψει από την συγχώνευση τους: Stellantis. Οι δύο εταιρίες ακόμα διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες  της συμφωνίας και τα τελικά συμβόλαια δεν πρόκειται να υπογραφούν πριν τις αρχές του 2021 αλλά οι διεργασίες εντός των FCA και PSA έχουν ήδη ξεκινήσει για την δημιουργία συνεργιών και την παραγωγή των πρώτων… καρπών για να δρέψουν οι επιμέρους μάρκες και κατά συνέπεια, τα δύο group.

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η επόμενη γενιά των μικρών μοντέλων της Fiat-Chrysler θα κάνει χρήση της Common Modular Platform του Groupe PSA. Της ίδιας αρχιτεκτονικής που βρίσκουμε στα Peugeot 208, Opel Corsa και DS3 Crossback μεταξύ άλλων. Της ίδιας αρχιτεκτονικής που έχει αποδείξει την αξία και την ευελιξία της προσφέροντας και δυνατότητες εξηλεκτρισμού. Ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα σε έναν τομέα που η FCA ήδη “πονάει” αρκετά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Fiat-Chrysler έχει ενημερώσει τους προμηθευτές της από τα τέλη του Ιουλίου να σταματήσουν άμεσα την εξέλιξη για οποιοδήποτε μελλοντικό B-segment μοντέλο, αφού τους είχε ειδοποιήσει για την προσωρινή παύση των εργασιών πάνω σε επερχόμενα μικρά μοντέλα των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Jeep ήδη από τον περασμένο Μάρτιο.

Αν ισχύουν όλα αυτά, θεωρείται δεδομένο ότι η FCA προετοιμάζεται για την μετάβαση στη νέα αρχιτεκτονική ελπίζοντας να επωφεληθεί σημαντικά από την δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Όπως πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η FCA θα εγκαταλείψει το A-segment, παρά την πλούσια και επιτυχημένη ιστορία της στην εν λόγω κατηγορία, επιλέγοντας να εστιάσει στα πιο προσοδοφόρα (κατά την γνώμη της) B και C-segments.

The post Η νέα γενιά των μικρών της FCA θα βασίζεται σε τεχνολογία της PSA. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Kia Optima διαθέσιμο και ως “GT”, με 290 ίππους!

cars

Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki!

cars

Αύξηση 30% στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο

cars

Χωρίζουν οι δρόμοι της Ferrari και του Mattia Binotto

cars

Volkswagen Polo facelift. Με την πετυχημένη συνταγή του Golf.

cars

Lego. Ένα Jeep Wrangler κατάλληλο για όλες τις ηλικίες 

cars

ID.3 1st Edition. Η επόμενη μέρα της αυτοκίνησης

cars

Lexus: Το πρώτο της PHEV το 2021, νέο ηλεκτρικό το 2022.

cars

Audi Q4 e-tron. Mε προχωρημένο εσωτερικό

cars