CARSNEWS
AUTONEWS

Η Alfa Romeo ετοιμάζει νέο μεγάλο μοντέλο

Εδώ και αρκετά χρόνια η Alfa Romeo προσπαθεί να διεισδύσει στην μεγάλη και προσοδοφόρα αγορά της Β. Αμερικής αλλά ανεπιτυχώς. Ούτε η Giulia, ούτε η Stelvio έχουν καταφέρει να της χαρίσουν τους όγκους πωλήσεων για τους οποίους είναι ικανή η αμερικανική αγορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια τόσο σύντομα – μην ξεχνάς ότι στόχος της εταιρίας είναι το 40% των συνολικών, ετήσιων πωλήσεων να προέρχεται εκτός της Ευρώπης μέχρι το 2030 ενώ το ’21 το ίδιο μέγεθος δεν ξεπέρασε το 18%. Στο περιθώριο της παρουσίασης της Tonale στην Ιαπωνία, ο επικεφαλής της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε πως το επόμενο δυνατό χαρτί της Alfa Romeo για την αγορά της Β. Αμερικής θα είναι ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Ο Imparato δεν αποκάλυψε το στιλ αμαξώματος που θα υιοθετήσει το νέο μοντέλο της Alfa Romeo αλλά δήλωσε ότι “δεν χρειάζεται να είναι crossover” και πως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αεροδυναμική αφού ο συγκεκριμένος τομέας αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία λόγω της μετάβασης στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Πρακτικά λοιπόν, η μεγάλη Alfa μπορεί να είναι sedan ή κάτι πιο… δημιουργικό που θα αψηφά τις στερεοτυπικές κατηγορίες αλλά θα μένει πιστό στο DNA της ιταλικής μάρκας. Αυτό θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες καθώς η νέα προσθήκη στην γκάμα δεν πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά πριν το 2027.

Μέχρι τότε βέβαια, η Alfa Romeo σκοπεύει να είναι μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στις Η.Π.Α. έχοντας λανσάρει όχι μόνο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το 2024 αλλά πιθανώς και τη νέα ναυαρχίδα της που θα πάρει τη μορφή ενός μεγάλου (μεγαλύτερου από την Stelvio), ηλεκτρικού crossover μέχρι το 2027. Όσο για την διαθεσιμότητα του μοντέλου για το οποίο μιλάμε σήμερα εκτός των Η.Π.Α., ο Imparato δεν παρείχε κάποια επιπλέον πληροφόρηση, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πετρέλαιο: Γιατί οι αγορές υποτιμούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο – Καλπάζουν οι τιμές στην αντλία σε υψηλό 8μηνου

cars

Mini Countryman by X-raid. Γεύση από Dakar…

cars

Η Hennessey στοχεύει στα 1.200 άλογα για τη νέα Corvette!

cars

Η ενδοοικογενειακή βία τετραπλασιάζει τον κίνδυνο θρόμβωσης και πνευμονικής εμβολής σε γυναίκες

cars

Cupra Formentor. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 45900 Ευρώ

cars

Η Hyundai αποκαλύπτει το εσωτερικό του νέου i20!

cars

WRC 2 Pro. Πρωταθλήτρια η Skoda

cars

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars

Κι όμως, αυτό το Volkswagen Type 2 κρύβει ένα… ηλεκτρικό μυστικό!

cars