CARSNEWS
NEW MODELS

Η Alpina D3 S είναι ένας… χιλιομετροφάγος με 355 άλογα!

Μετά την εμφάνιση της Β3 ήταν απλά θέμα χρόνου το πότε η Alpina θα παρουσίαζε την D3 S. Η οποία είναι πετρελαιοκίνητη, είναι διαθέσιμη τόσο ως sedan όσο και ως station και είναι ότι πιο κοντά σε μια diesel M3, αν υπήρχε βέβαια μια τέτοια.

Ο κινητήρας της D3 S είναι ο γνωστός εξακύλινδρος diesel των 3.000 cc της ΒΜW, ο οποίος κινεί μεταξύ άλλων και την M340d. Σε αυτήν αποδίδει 340 PS και 700 Nm, αλλά οι μηχανικοί της Alpina κατόρθωσαν να αυξήσουν και άλλο τις τιμές αυτές. Πιο συγκεκριμένα κατά 15 PS και 30 Nm φτάνοντας συνολικά τα 355 PS και τα 730 Nm.

Ταυτόχρονα η Alpina υπόσχεται πολύ καλή απόκριση από χαμηλά και εύκολη λειτουργία στις ψηλές στροφές, χαρακτηριστικό για το οποίο τα σύγχρονα diesel δεν φημίζονται. Παράλληλα η D3 S είναι και το πρώτο μοντέλο της Alpina με ήπια υβριδική υποβοήθηση, η οποία προσθέτει επιπλέον 11 PS, που γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτά στις χαμηλές στροφές,

Ο πολύ δυνατός diesel συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF και με την τετρακίνηση xDrive. Στην οποία επίσης έχουν επέμβει οι μηχανικοί της Alpina προκειμένου κατά βάση να έχει πισωκίνητα χαρακτηριστικά, με το να καταλήγει υπό νορμάλ συνθήκες το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής στον πίσω άξονα.

Από πλευράς επιδόσεων σημειώστε ένα 0-100 km/h σε 4,6 sec και μια τελική 273 km/h για το sedan και ελαφρώς διαφοροποιημένα νούμερα (4,8 sec και 270 km/h) για το station. Οι τιμές τους στη Γερμανία είναι αντίστοιχα 70.500 και 71.900 ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Καμπανάκι» από τη FIA σε Ferrari και Mercedes

cars

Πόσα δις δολάρια κερδίζει την εβδομάδα ο Elon Musk ;

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Μισό εκατομμύριο δολάρια σε όποιον χακάρει ένα Tesla

cars

H Alfa Romeo Giulietta επιστρέφει και γοητεύει

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon!

cars

Κλέβει την παράσταση το ηλεκτροκίνητο Nissan Ariya

cars

Τίποτα δεν σταματά την κυριαρχία των SUV στις αγορές της Ευρώπης

cars

Έρευνα: Είναι τα ηλεκτρικά πιο φιλικά στο περιβάλλον;

cars