CARSNEWS
AUTONEWS

Η BMW αποκάλυψε τα αυτοκίνητα ασφαλείας για το MotoGP.

Η BMW παρέχει τα αυτοκίνητα ασφαλείας στο πρωτάθλημα του MotoGP από τα τέλη του 1999 και σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει χρησιμοποιήσει πολλά, αξέχαστα μοντέλα. Συνήθως, το πιο νέο ή το πιο εντυπωσιακό μοντέλο στην ούτως ή άλλως εξαιρετική γκάμα της M GmbH και την ίδια πρακτική θα ακολουθήσει και για τη νέα χρονιά. Για το 2021 λοιπόν, η γερμανική μάρκα έχει ετοιμάσει μία τριπλέτα αυτοκινήτων, άξια να φορέσει τα διακριτικά του “Official Car of MotoGP”.

Ο λόγος για τις M3 Sedan, M4 Coupe και φυσικά, την κορυφαία M5 CS που θα μοιράσουν μεταξύ τους τις αρμοδιότητες του αυτοκινήτου ασφαλείας για ολόκληρη την σεζόν. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που το Safety Car ήταν βαμμένο στα… παραδοσιακά χρώματα όμως, φέτος η BMW φέρνει λίγη περισσότερη ζωντάνια: Η M3 Competition Sedan φοράει το “Frozen Grey Dark Metallic”, η M4 Competition Coupe το σχεδόν φωσφορίζον “Sao Paulo Yellow” και η M5 CS το “Frozen Deep Green Metallic” ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την παρέα του στόλου ασφαλείας κλείνουν οι M8 Competition Coupe και M8 Competition Gran Coupe καθώς και η X5 M που εκτελεί καθήκοντα medical car.

Η δουλειά που έχει γίνει από τους μηχανικούς ακόμα και στις “βασικές” εκδόσεις είναι τέτοια δε, που επιτρέπει στην BMW να προχωρήσει στο ελάχιστο των αλλαγών για την μετατροπή τους σε επίσημα safety cars. Υπάρχουν φυσικά τα φώτα στο εμπρός μέρος και την οροφή των αυτοκινήτων και το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού ασφαλείας αλλά όχι πολλά επιπλέον. Η πιο μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει στην M4 για παράδειγμα, είναι η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και η προσθήκη ενός νέου συστήματος εξάτμισης. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν λαμβάνει χώρα στο Κατάρ στις 28 Μαρτίου αλλά ο στόλος των αυτοκινήτων ασφαλείας της BMW θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο πρώτο ευρωπαϊκό Grand Prix, στην Πορτογαλία στις 18 Απριλίου.

The post Η BMW αποκάλυψε τα αυτοκίνητα ασφαλείας για το MotoGP. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes S-Class κοιτά τον τάρανδο στα μάτια…

cars

Σκότωσαν το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο

cars

Lancia– H αναγέννησή της γίνεται ντοκιμαντέρ

cars

Ο N. Hulkenberg επιστρέφει στην F1 με την Haas.

cars

Τελικά υπάρχουν όρια! Η Audi λέει όχι σε 4-κύλινδρα RS μοντέλα!

cars

Alfa Romeo 75 Turbo.  Ακραία απολαυστική

cars

Η Mitsubishi ανασταίνει την Ralliart!

cars

ΠΑΣΟΚ: Με άλλοθι το αγροτικό ρεύμα αλλάζουν πάλι τον ενεργειακό χάρτη

cars

Δεν αλλάζει τίποτα στα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

cars