CARSNEWS
NEW MODELS

Η BYD καταθέτει προσφυγή για αποκλεισμό σε διαγωνισμό 250 ηλεκτρικών λεωφορείων

Έτοιμη να καταθέσει προσφυγή εμφανίζεται η BYD, σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, μετά τον αποκλεισμό στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός χωρίζεται σε τρία κομμάτια, χαρακτηρίζεται ως «μαμούθ» και αφορά συνολικά την προμήθεια 650 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η BYD έμεινε εκτός διαδικασίας στο τμήμα του διαγωνισμού για τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία των 12 μέτρων, αρχικού προϋπολογισμού 123,75 εκατ. ευρώ και συνεχίζουν στην επόμενη φάση οι εταιρείες IRIZAR και YUTONG. Πλέον, σειρά παίρνει το άνοιγμα των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές ώστε να προκύψει η εταιρεία που θα αναλάβει τελικά το έργο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η προσφυγή της BYD θεωρείται δεδομένη αφού η εταιρεία συμμετέχει και σε άλλο τμήμα του διαγωνισμού, σε αυτό που αφορά στην προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. Ο αρχικός προϋπολογισμός σε αυτή την περίπτωση είναι τα 45 εκατ. ευρώ και η BYD θα «μονομαχήσει» με τις Irizar, Van Hool και IVECO.

Τέλος, υπάρχει και ένα τρίτο τμήμα του διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια 200 απλών λεωφορείων 12 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) με αρχικό προϋπολογισμό τα 59 εκατ. ευρώ.  Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο έργο θα καταλήξει στην Iveco έναντι της ιταλικής Industria Italiana Autobus.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι σχέση έχει η υποβρύχια Lotus Esprit με το Tesla Cybertruck;

cars

Το εργοστάσιο της Mercedes στην Alabama άνοιξε για να κλείσει πάλι

cars

H Toyota προχωρά με την Supra GRMN των 400 PS

cars

Με αστείρευτη ντίζελ δύναμη η BMW M340d!

cars

Εκτύπωσε επιταγές και αγόρασε Porsche και τρία Rolex

cars

Test Drive: Tesla Model Y Performance – Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό ηλεκτρικό SUV των 534 ίππων!

cars

Δείτε μια δεκαξάχρονη να καταρρίπτει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο τιμόνι μιας Porsche (Video)

cars

Abarth: Η στιγμή της γέννησης ενός θρύλου

cars

To Formentor είναι ένα πραγματικά σπορ Cupra με έως και 310 άλογα!

cars