CARSNEWS
NEW MODELS

Η Daihatsu παρουσιάζει στο Τόκιο τα “φτιαγμένα” μίνι μοντέλα της

Όσο και αν ακούγεται περίεργο η Daihatsu που ειδικεύεται στα μίνι θα δώσει το παρόν στην έκθεση Tuning του Τόκιο. Και όχι με ένα αλλά συνολικά με πέντε αυτοκίνητα, τα Tanto Cross Field, Tanto Premium, Taft Concept, HiJet Truck Peaks και HiJet Truck DJ, ενώ το σλόγκαν της για την περίσταση είναι σε ελεύθερη απόδοση το “άλλαξε τη ζωή του, να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες, να είναι ευτυχισμένος”.

Αναλυτικά το Tanto είναι ένα μικρό βαν, που ήδη από το 2016 βρίσκεται στην τρίτη γενιά του, ενώ η έκδοσή του Cross Field έχει έναν light χαρακτήρα off road. Με προστατευτικά στις πόρτες, πρόσθετους προβολείς και μια σχάρα στην οροφή που δείχνει ιδιαίτερα ανθεκτική.

Το Tanto Premium από την άλλη έχει ένα στυλ που θυμίζει τα βαν που ήταν δημοφιλή στις ΗΠΑ προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Χαρακτηριστικές είναι και οι εισαγωγές αέρα στη μάσκα του, που μάλλον δεν χρειάζονται για το κινητηράκι του των 660 cc.

Το Taft Concept με τη σειρά του έχει την εμφάνιση ενός μίνι Hummer, χωρίς φυσικά να διαθέτει ανάλογες δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο, ενώ παραπέμπει και σε ένα τζιπ που κατασκεύαζε η Daihatsu στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Το Hijet Truck Peaks είναι μια έκδοση με off road στοιχεία του μικρού επαγγελματικού οχήματος που κατασκευάζει η ιαπωνική εταιρεία από τη δεκαετία του ’60 και ήταν σχετικά δημοφιλές και στη χώρα μας. Η τρέχουσα γενιά παράγεται από το 2004, ενώ το πρωτότυπο της έκθεσης χαρακτηρίζεται από το παράθυρο ακριβώς πίσω από την καμπίνα, τα έντονα αυτοκόλλητα αλλά και τον LED προβολέα σε μορφή μπάρας στην οροφή του.

Όσο για του Hijet Truck DJ είναι, όπως λέει και το όνομά του, μια παραλλαγή ειδικά σχεδιασμένη για μουσική διασκέδαση με οθόνες Equalizer στη θέση του πλευρικού παραθύρου και μια οθόνη TFT στην καρότσα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Jesko Absolut είναι το ταχύτερο Koenigsegg

cars

Αναζήτηση επενδυτών από τη NIO

cars

Βεντέτα ανάμεσα σε Elon Musk και Bill Gates για τα μάτια μιας Porsche

cars

Είναι τα ηλεκτρικά το next big think της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου;

cars

Το Land Rover Defender σε χαμηλές πτήσεις στα χέρια του James Bond (Video)

cars

Preview και πρόγραμμα GP Σάο Πάολο: Σάμπα και sprint

cars

H PSA εξασφάλισε δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ

cars

H Mini θέλει να διευρύνει τη γκάμα της με ένα… μεγαλύτερο Countryman!

cars

Μια θωρακισμένη Mercedes-AMG G63 με τις ευλογίες της Inkas (video)

cars