CARSNEWS
F1 & RACES

Η F1 ανακοίνωσε πιθανή πρεμιέρα στο Red Bull Ring και στόχο 15-18 GP

Λίγο μετά την ματαίωση του φετινού Grand Prix Γαλλίας, η Formula 1 έριξε φως στα πλάνα της για τη σεζόν του 2020 – κορωνοϊού επιτρέποντος.

Προφανώς η παγκόσμια πανδημία έχει αλλάξει πλήρως κάθε προγραμματισμό. Από τους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν, δύο έχουν ματαιωθεί (Μονακό, Γαλλία) και οκτώ έχουν αναβληθεί (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Καναδάς) ενώ «κινδυνεύουν» κι άλλοι.

Ως αποτέλεσμα, η τράπουλα έχει ανακατευτεί πλήρως και όπως είχε πρόσφατα τονιστεί, το αρχικό καλεντάρι θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Η Liberty Media προσπαθεί να στήσει πρόγραμμα από λευκό χαρτί, με ημερομηνία ορόσημο την 5η Ιουλίου.

Το Grand Prix Αυστρίας στο Red Bull Ring αναμένεται να είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν, με την κυβέρνηση της χώρας αλλά και την εταιρεία ενεργειακών ποτών που είναι ο promoter του αγώνα στην ιδιόκτητη πίστα της, να δίνουν το πράσινο φως για τη διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Πράγμα που θα ισχύσει και για το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας που θεωρητικά είναι επόμενο στο πρόγραμμα και ανακοίνωσε επίσημα πως όταν και αν διεξαχθεί, θα διεξαχθεί χωρίς θεατές στις κερκίδες.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο CEO του σπορ, Chase Carey, οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς αλλά η ρευστότητα της κατάστασης καθιστά αδύνατο το να ανακοινωθεί από τώρα νέο καλεντάρι. Θα πρέπει να υπάρξει πιο σαφής εικόνα για την πορεία των πραγμάτων, την κατάσταση κάθε χώρας, του ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πολλά άλλα.

Ωστόσο, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παρουσίασε ένα γενικότερο πλάνο που στοχεύει στη διεξαγωγή 15 έως 18 αγώνων. Αυτό με τη δράση στην Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στην Ευρασία και την Ασία το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σε Ασία, Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και τελική ευθεία στη Μέση Ανατολή το Δεκέμβριο.

Αν τα παραπάνω υλοποιηθούν, δεν θα χρειαστούν ακραία σενάρια που ήθελαν τη διεξαγωγή δύο αγώνων στην ίδια πίστα ή την επέκταση της σεζόν στις αρχές του 2021. Θα χρειαστεί όμως ένα πολύ «βαρύ» πρόγραμμα αφού μέχρι το τέλος της χρονιάς, εξαιρουμένων των Χριστουγέννων, θα υπάρχουν συνολικά 25 Σαββατοκύριακα για να στριμωχτούν οι αγώνες.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Γαλλίας

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP ΗΠΑ: Ευχαριστούμε Didi (+video)

cars

F1: Το προσωρινό καλεντάρι του 2023

cars

Brad Pitt: Oδηγεί αγωνιστικό αυτοκίνητο στο βρετανικό γκραν πρι για τη νέα ταινία της Formula 1

cars

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

cars

Formula 2 Campos Racing: Μια νέα εποχή ξεκινά με την Red Bull

cars

GP Μεξικό – Προεπισκόπηση: Τάκος, φαχίτας και μπουρίτος…

cars

Formula1: Πότε θα δούμε τις γυναίκες στα γκραν πρι;

cars

Perez frustrated by ‘disastrous weekend’ in Japan

cars

Οι ώρες των μεταδόσεων του GP Ολλανδίας σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars