CARSNEWS
AUTONEWS

Η GM σκοπεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2035.

Η General Motors δεν έχει προσπαθήσει να κρύψει τις προθέσεις της για το μέλλον, ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων υπόψιν, και τώρα τις αρθρώνει με πιο αναλυτικό τρόπο δημιουργώντας έναν οδικό χάρτη που αν όλα εξελιχθούν όπως πρέπει, θα μηδενίσουν το ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040. Για να συμβεί αυτό όμως, για να γίνει μία τόσο μεγάλη εταιρία, με τόσο ευρύ portfolio, carbon neutral, απαιτούνται δραστικά μέτρα και η GM το γνωρίζει καθώς ανακοίνωσε ότι θέλει μέχρι το 2035 όλα τα αυτοκίνητα στην γκάμα της να κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια. Όλα τα αυτοκίνητα στην γκάμα της – από τα sedans στα crossovers και από τα pickups στα μεγάλα SUVs.

Το πρώτο βήμα είναι να προσφέρει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας και να κάνει το 40% της γκάμας της στις Η.Π.Α. ηλεκτρικό μέχρι το 2025. Για να πετύχει τόσο τον βραχυπρόθεσμο στόχο της όσο και τον μεσοπρόθεσμο, η General Motors είναι έτοιμη να επενδύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ενώ το τμήμα R&D της δουλεύει τόσο στην περαιτέρω εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και των υπόλοιπων υποσυστημάτων που απαρτίζουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, όσο και στην μείωση του βάρους των οχημάτων, στην βελτίωση της αεροδυναμικής.

Carbon neutral όμως δεν γίνεσαι μόνο αν προσφέρεις αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors  ανακοίνωσε πως όλα τα εργοστάσια της στις Η.Π.Α. θα χρησιμοποιούν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030 και το ίδιο θα ισχύει παγκοσμίως μέχρι το 2035. Από αυτόν τον στόχο δεν εξαιρείται η ανεφοδιαστική αλυσίδα που χρησιμοποιεί η εταιρία, ούτε οι προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται. Οι όποιες… επίμονες εκπομπές CO2 παραμείνουν, θα αντισταθμιστούν με την επένδυση σε credits αλλά η αμερικανική εταιρία τονίζει πως αυτή η πρακτική πρέπει να χρησιμοποιείται φειδωλά. Το βασικό είναι η δημιουργία και τήρηση ενός πλάνου που θα βοηθήσει το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

The post Η GM σκοπεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2035. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η μόλυνση από τα ελαστικά είναι χειρότερη από αυτή των κινητήρων.

cars

100 χρόνια ΑΕΚ: LIVE εικόνα από τη γιορτή στην OPAP Arena

cars

Ford: Διευρύνει ακόμα περισσότερο το Puma – Στην Ελλάδα το δημοφιλές crossover μοντέλο στην έκδοση Titanium

cars

Έρχεται το Hyundai Elantra N Line.

cars

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον εορτασμό των 110ων γενεθλίων του Άρη – Οι οπαδοί των κιτρίνων έκαναν τη νύχτα μέρα

cars

Τρικύλινδρο και τετρακίνητο το Toyota Yaris GR-4;

cars

Yadea Keeness & Voltguard– Η επόμενη κίνηση

cars

8-ετές πλάνο ανάκαμψης ετοιμάζει ο de Meo για τη Renault.

cars

BMW Vision Neue Klasse – Μια ματιά στο μέλλον της μάρκας

cars