CARSNEWS
AUTONEWS

Η Hyundai τιμά το παρελθόν της με ένα ηλεκτρικό Pony.

Η Hyundai μπορεί να μην είναι μία από τις παλαιότερες μάρκες στην αγορά αφού ως έτος ίδρυσης της ορίζεται το 1967, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην τιμά το παρελθόν της, ακόμα και αν αυτό παίρνει τη μορφή του Pony, που πραγματοποίησε  το ντεμπούτο του στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Η κορεατική εταιρία έρχεται λοιπόν το 2021, να γιορτάσει το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της με ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της “Εβδομάδας Κληρονομιάς” της Hyundai στην Κορέα.

Με μία πρώτη ματιά, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες δεν μοιάζει με κάτι περισσότερο από ένα Pony με στοιχεία από το ολοκαίνουριο Ioniq 5. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που βλέπεις είναι όντως ένα Pony 1ης γενιάς που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, ανασχεδιάστηκε και συναρμολογήθηκε εκ νέου με ορισμένες μοντέρνες πινελιές και φυσικά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο – αυτό του Ioniq 5 εννοείται! Οι μοντέρνες λεπτομέρειες εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω ενώ οι καθρέφτες που έχουν πάρει την θέση τους στα φτερά του οχήματος χρησιμοποιούν κάμερες για να προβάλουν την εικόνα που βλέπει ο οδηγός. Όσο για το εσωτερικό, παρότι δεν έχουμε εικόνες, οι πληροφορίες λένε ότι σαν το αμάξωμα, συνδυάζει την… ένδοξη δεκαετία του ’70 με σύγχρονες πινελιές.

Δυστυχώς όμως, το Pony EV δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα concept και δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη για την παραγωγή του – περιορισμένη ή μη. Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στο πρώτο μοντέλο της Hyundai και ενσωματώνει, σχεδόν ποιητικά θα έλεγε κανείς, τεχνολογία από το μέλλον της φίρμας. Το πρωτότυπο θα εκτίθεται στο Hyundai Motorstudio που βρίσκεται στην Busan της Ν. Κορέας μέχρι τις 27 του Ιουνίου ενώ συμπληρώνεται από επιπλέον έργα τέχνης που εντάσσονται στο ευρύτερο όραμα της εταιρίας.

The post Η Hyundai τιμά το παρελθόν της με ένα ηλεκτρικό Pony. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda Kushaq …και το όνομα αυτού αυτοκράτορας!

cars

Volkswagen. Service ανά 24 μήνες

cars

Άκουσε για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του Nissan Z Proto!

cars

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Μόνο η Φαίη Σκορδά ξέρει τι θα κάνει του χρόνου

cars

Skoda Enyaq. Ξεκίνησε το πρώτο…

cars

Οδηγούμε το όμορφο, ευέλικτο και ιδιαίτερα οικονομικό Opel Mokka 1.5 Diesel Ultimate

cars

Η Volvo προβλέπει πως το μερίδιο των SUV θα φτάσει το 75%!

cars

Το επόμενο Renault Clio θα έχει και SUV έκδοση

cars

Καθυστερεί η Maserati Grecale.

cars