CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar αναζητά λύσεις για τις XE και XF…

Η Jaguar δεν βρίσκεται στο σημείο που προέβλεπε ή που θα ήθελε να βρίσκεται καθώς η πανδημία και οι χαμηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις πριν από αυτήν, την έχουν αφήσει στην δύσκολη θέση της αναζήτησης εναλλακτικών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η αγγλική εταιρία είναι ο όγκος πωλήσεων και με δύο από τα υπάρχοντα μοντέλα της να έχουν πάρει σειρά για αντικατάσταση, προσπαθεί να βρει μία λύση που θα ταιριάζει στην αγορά αλλά και στα μέτρα της.

Όπως είναι απόλυτα λογικό, η Jaguar δεν αποκλείει την άμεση αντικατάσταση των XE και XF με ισάριθμα μοντέλα που δεν θα αλλάζουν κάτι δραστικά αλλά αυτό δεν έχει να προσφέρει κάτι σε μία αγορά που παίρνει αποστάσεις από τα παραδοσιακά sedans. Έτσι, στο τραπέζι έχουν πέσει και πιο… ρηξικέλευθες προτάσεις. Μία, αφορά την αντικατάσταση και των δύο μοντέλων με ένα compact sedan, το οποίο θα έχει έντονα οικολογικό προσανατολισμό ενώ μία άλλη προβάλλει την έμμεση αντικατάσταση ενός ή και των δύο μοντέλων με ένα κομψό, μεσαίο hatchback που θα λανσαριστεί ως κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με το επιθετικό design των άλλων εταιριών. Κάτι πιο… κλασικό.

Ένα τέτοιο μοντέλο, παρότι θα ενταχθεί σε μία κατηγορία που δεν έχει εξερευνήσει στο παρελθόν η Jaguar, έχει την δυνατότητα να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων της και να τονώσει λίγο το δίκτυο αντιπροσώπων της. Το πρόβλημα που ενδεχομένως να βρει μπροστά της όμως, έχει να κάνει με την συμβατότητα ενός τέτοιου design με την ολοκαίνουρια, MLA αρχιτεκτονική της. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν αυτή μπορεί να προσαρμοστεί σε μικρότερα μοντέλα και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την βιωσιμότητα του project. Υπάρχει πάντοτε η επιλογή του “δανεισμού” μίας πλατφόρμας από κάποιον άλλο κατασκευαστή, με πιο πιθανή την λύση της UKL της BMW αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε αυτό το σημείο και για το προσεχές μέλλον, μέχρι η Jaguar να πάρει μία οριστική απόφαση για το πώς θέλει να διαχειριστεί την αντικατάσταση των XE και XF.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η AMG είναι έτοιμη για την πανίσχυρη, υβριδική GT 4-Door.

cars

Τι αλλάζει στη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – Τι αναφέρει διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

cars

Καθυστερεί η Maserati Grecale.

cars

Premier League: Οι οπαδοί της Τότεναμ ζητάνε από την ομάδα τους να χάσει από τη Λίβερπουλ

Bury

Renault Megane 1.5 dCi GT Line. Απολαυστικό και οικονομικό

cars

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Μάιο 2023: Καλπάζει η αγορά σε σχέση με πέρσι

cars

Lego. Ένα Jeep Wrangler κατάλληλο για όλες τις ηλικίες 

cars

Σοβαρό τροχαίο στη Στυλίδα – Νεαρός δικυκλιστής έπεσε με το μηχανάκι στα βράχια

cars

Πλήρωσε 2.500 δολάρια για να βιάσει και να σκοτώσει 5χρονο κοριτσάκι – Καταδικάστηκε σε θάνατο 4 φορές

cars