CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type.

Πέρασαν 60 χρόνια από το λανσάρισμα της E-Type στην αγορά και δεδομένου ότι η F-Type είναι το σύγχρονο αντίστοιχο της, η Jaguar ετοίμασε και παρουσιάζει την “Heritage 60 Edition”. Μία ειδική έκδοση που βασίζεται στην κορυφαία, F-Type R και θα κατασκευαστεί σε μόλις 60 αντίτυπα με το κάθε ένα να ολοκληρώνεται στο χέρι από τους “ειδικούς στην εξατομίκευση” της SV Bespoke.

Αυτό που κάνει την F-Type Heritage 60 Edition να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες είναι, πρωτίστως, το “Sherwood Green” χρώμα που εντάχθηκε στην παλέτα των χρωμάτων της Jaguar για την αυθεντική E-Type και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά από τη δεκαετία του ’60. Φυσικά υπάρχουν διακοσμητικά σε μαύρο χρώμα και χρώμιο και οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που φιλοξενούν το πανίσχυρο σύστημα πέδησης της F-Type R με τις μαύρες, ειδικά για την περίσταση, δαγκάνες. Από τις αλλαγές δεν θα γλίτωνε η καμπίνα, όπου προσφέρεται μία νέα επιλογή για τις επενδύσεις σε διχρωμία “Caraway” και “Ebony Windsor” και η κεντρική κονσόλα έχει πλέον αλουμινένιο φινίρισμα εμπνευσμένο από το καθρέφτη της E-Type. Εννοείται δε, ότι υπάρχουν τα κλασικά διακοσμητικά, ειδικά σήματα, μία πλακέτα και νέα πατάκια.

Η F-Type Heritage 60 Edition είναι μηχανικά πανομοιότυπη με την F-Type R στην οποία βασίζεται οπότε ο 5-λιτρος, supercharged V8 παράγει και εδώ 575 ίππους και 700 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, άρα το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h. Το κόστος της επετειακής έκδοσης δε, έχει αυξηθεί σημαντικά από την βασική τιμή της F-Type R Coupe και ξεκινά από τις 122.500 λίρες Αγγλίας.

The post Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλεκτρική “Turbo S” εναντίον αυθεντικής “Turbo S”. Ποια είναι η ταχύτερη;

cars

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Συμμετοχές, οδηγός θεατών και εισιτήρια για την ειδική στο Φάληρο

cars

Άτομο με νανισμό μεταξύ των συλληφθέντων για το κύκλωμα με τις ανήλικες – Έχει μιλήσει σε εκπομπές για την αναπηρία του

cars

Νέο Opel Insignia GSi. Με εξελιγμένη τετρακίνηση

cars

Από 450 ίππους η νέα BMW M2.

cars

Mercedes-AMG GLB35 4Matic. Χώροι, πρακτικότητα και 306 ίπποι!

cars

Volvo. Δίνει κίνητρο για την ηλεκτροκίνηση

cars

Νέο Toyota Yaris. Με έντονη σχεδίαση και σημαντικά αναβαθμισμένο

cars

Επιστρέφει το Škoda Student Car – Σπουδαστές θα μπορούν να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν το αμάξι των ονείρων τους

cars