CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lamborghini SCV12 “απογυμνώνεται” καθώς πλησιάζουμε στην αποκάλυψη της!

Το σίριαλ που ονομάζεται SCV12 συνεχίζεται για την Lamborghini αφού ακόμα, μετά από τόσα teasers, δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε το ειδικό μοντέλο της Squadra Corse “γυμνό”, ακαμουφλάριστο, σε ολόκληρο το μεγαλείο του. Στο τελευταίο επεισόδιο πάντως, η ιταλική εταιρία “ντύνει” το ολοκαίνουριο μοντέλο της σε ένα εντυπωσιακό πράσινο χρώμα, χαμηλώνει τον φωτισμό και αφήνει την φαντασία μας να δουλέψει συνθέτοντας τις πληροφορίες που πήραμε πριν από έναν μήνα με την εικόνα που βλέπουμε μπροστά μας.

Μία εικόνα που παρουσιάζει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Lamborghini για ένα μοντέλο που δεν περιορίζεται από κανονισμούς που αφορούν στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους. Η SCV12 στοχεύει στην απόλυτη ταχύτητα και την ικανοποίηση του ιδιοκτήτη της αλλά ο μοναδικός τρόπος γι’ αυτόν να την ευχαριστηθεί, θα είναι σε κάποιο track-day event καθώς η SCV12 δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο, ούτε να λάβει μέρος σε αγώνες. Είναι υπερβολικά ακραία και για τις δύο περιπτώσεις και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά: δες πόσο χαμηλό είναι το εμπρός splitter, πόσο χαμηλά και φαρδιά είναι τα μαρσπιέ και πόσο μεγάλα είναι τόσο η πίσω αεροτομή, όσο και ο διαχύτης. Η SCV12 παράγει περισσότερη downforce από ένα GT3 αγωνιστικό ενώ χάρη στον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων και 830 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο, έχει την απαιτούμενη ισχύ για να τρομάξει ακόμα και τους πιο έμπειρους με την ταχύτητα της.

Ακόμα πάντως, δεν γνωρίζουμε ούτε πόσες SCV12 θα κατασκευάσει η Lamborghini, ούτε ποια θα είναι η τιμή τους. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε προκαταβολικά ως “αστρονομική” και δεν θα πέφταμε έξω, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμα καθώς κάτι μου λέει ότι η ιταλική εταιρία δεν θα αργήσει πολύ να αποκαλύψει την τελευταία δημιουργία της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι – Όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί

cars

Η BMW Hellas στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας αυτοκινήτων

cars

Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

cars

Στην Porsche Taycan EV στρέφονται το ενδιαφέρον τους οι ιδιοκτήτες Tesla

cars

Η Renault “σπάει” σε 5 ανεξάρτητες επιχειρήσεις!

cars

Πλήρως και αποκλειστικά ηλεκτρική η Bentley από το 2030!

cars

Cupra Leon– Με περισσότερες επιλογές κινητήρων

cars

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design με ρετρό διάθεση.

cars

Mercedes-Benz. Eξακολουθεί να ηγείται στη premium κατηγορία

cars