CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lamborghini Sian Roadster είναι μία πανάκριβη, sold-out πραγματικότητα!

Η Lamborghini συνεχίζει να κάνει βήματα στην εποχή του εξηλεκτρισμού καθώς δίπλα από το πρώτο υβριδικό supercar της, την Sian, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, τώρα έρχεται για να πάρει την θέση της η Sian Roadster. Αυτό ήταν το μοντέλο για το οποίο μας προετοίμαζε η ιταλική φίρμα και είναι εξίσου εντυπωσιακό, αν όχι περισσότερο και ακόμα πιο exclusive αφού η παραγωγή της Roadster θα περιοριστεί στα 19 αυτοκίνητα και κάθε ένα έχει ήδη προ-πωληθεί!

Όπως βλέπεις και όπως είναι απόλυτα λογικό, η Sian Roadster είναι  “απλά” η ανοιχτή εκδοχή της Sian και αυτό συνεπάγεται πολλά πράγματα. Καταρχάς, τα δύο μοντέλα είναι πρακτικά πανομοιότυπα με μοναδική εξαίρεση την απουσία της οροφής. Έτσι και η Roadster έχει τις επιρροές από την Countach, συμπεριλαμβανομένης της “γραμμής Periscopio” που τελειώνει πίσω από τους επιβάτες, τα 6 εξαγωνικό φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος και φυσικά, την wedge σιλουέτα. Η Sian Roadster επωφελείται και από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όχι μόνο όσον αφορά στο υβριδικό κινητήριο σύνολο για το οποίο θα μιλήσουμε στη συνέχεια, αλλά και με τη μορφή “ενεργών” αεραγωγών που κατασκευάζονται από υλικά ευαίσθητα στην θερμοκρασία που αντιδρούν στην θερμότητα από το σύστημα της εξάτμισης και περιστρέφονται για να κατευθύνουν τον αέρα προς τον κινητήρα.

Μιας που μιλήσαμε για τον κινητήρα, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι είναι ο ίδιος ατμοσφαιρικός V12 με χωρητικότητα 6,5 λίτρων που βρίσκεται και στην Aventador SVJ. Αυτός αποδίδει μόνος του 785 άλογα αλλά δεν είναι ο σταρ της παράστασης καθώς αυτό το προνόμιο ανήκει στο υβριδικό σύστημα με το οποίο εξοπλίζεται και προσθέτει 34 ίππους επιπλέον, αυξάνοντας την συνολική απόδοση στα 819 άλογα. Το σύστημα δεν κάνει την Sian Roadster μονάχα ταχύτερη (10% ταχύτερη από ένα αυτοκίνητο χωρίς αυτό για την ακρίβεια) αλλά την κάνει και πιο άνετη καθώς “γεμίζει” τα κενά που δημιουργούνται κατά τις αλλαγές ταχυτήτων, εξαλείφοντας τις άβολες, απότομες κινήσεις που ενδεχομένως να δημιουργούνταν. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν χρησιμοποιείται κάποια συστάδα μπαταριών ιόντων λιθίου όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά ένας υπερπυκνωτής που σύμφωνα με την Lamborghini είναι 3 φορές ισχυρότερος από την αντίστοιχη μπαταρία και ταυτόχρονα, 3 φορές ελαφρύτερος!

Για  την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Sian Roadster φτάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητας αγγίζει τα 350 km/h αλλά στην πραγματικότητα, είναι περισσότερα από κάποια νούμερα. Είναι το μέλλον της Lamborghini και επειδή η ιταλική μάρκα το γνωρίζει, το εκμεταλλεύεται δίνοντας την δυνατότητα να το αποκτήσουν ελάχιστοι πελάτες της (μονάχα 19 θα κατασκευαστούν όπως είπαμε) έναντι άγνωστου χρηματικού αντίτιμου. Οι υπόλοιποι, θα θαυμάζουν την Sian Roadster από τις φωτογραφίες που έχουμε…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το καλοκαίρι θα φέρει και το νέο Nissan X-Trail.

cars

Ηχητική πανδαισία ο 5-κύλινδρος του Audi RS3!

cars

Κλείνει ο κύκλος της Ferrari GTC4Lusso…

cars

Στις 18 Φεβρουαρίου το νέο Nissan Qashqai.

cars

Η GTS είναι πλέον η πιο sport Porsche Macan!

cars

Ford. Δείχνει τον δρόμο της υπευθυνότητας

cars

Dacia Duster facelift. Ανανέωση με ουσία.

cars

Renault –  Εξελίσσει ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή με την CEA

cars

Brabus Rocket 900. Διηπειρωτικός πύραυλος 900 ίππων!

cars