CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lexus επιβεβαίωσε έναν twin-turbo V8 για μελλοντικά μοντέλα!

Με την Lexus να έχει μόλις παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, ήρθε η ώρα να στρέψει την προσοχή της στο άλλο άκρο του φάσματος. Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα στην πίστα του Nurburgring με ένα LC που θα κινείται χάρη σε έναν twin-turbo V8. Πιο ενδιαφέρον και από αυτό όμως, είναι το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας αναφέρεται πως ο εν λόγω κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής “όπως για παράδειγμα sports cars”.

Το καλό είναι λοιπόν ότι η Lexus πήρε την απόφαση να συνεχίσει με τους V8 για τα αυτοκίνητα επιδόσεων της. Αναπόφευκτα όμως, η χωρητικότητα πρέπει να μειωθεί από τα 5 λίτρα του ατμοσφαιρικού συνόλου που προσφέρει αυτή τη στιγμή, με ιαπωνικά μέσα να αναφέρουν ότι η πιθανότερη εκδοχή αυτού του σεναρίου είναι μία μείωση της τάξης του 20% ώστε ο κυλινδρισμός να πέσει στα 4 λίτρα. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από τον ολοκαίνουριο V8 να παράγει περί τα 600 άλογα με ανάλογη ροπή ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα της Lexus θα φέρει δοκιμασμένες αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς – βλ. φρένα, ανάρτηση, πλαίσιο, ηλεκτρονικά, αεροδυναμική και βάρος.

Το θέμα είναι πότε θα δούμε αυτές τις αναβαθμίσεις να περνούν σε κάποιο μοντέλο παραγωγής και ποιο θα είναι αυτό; Όλα δείχνουν “LC” αλλά μέχρι τότε, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το αγωνιστικό Lexus θα οδηγήσουν στις 20-21 Μαίου του 2020 οι Hiroaki Ishiura, Masahiro Sasaki, Naoya Gamo και Kazuya Oshima.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes φέρνει την EQE και μία ηλεκτρική AMG στο Μόναχο.

cars

Νέο Audi Q2. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 22350 Ευρώ

cars

Συγχώνευση FCA-PSA: Stellantis είναι το όνομα και αυτό είναι το σήμα!

cars

H Mercedes-Benz 450 SEL 6,9 είναι μία πολύ κομψή 45άρα…

cars

Η ανανεωμένη Mercedes GL

cars

Tesla Cybertruck. Απόκοσμο

cars

Volkswagen: Ξεχνάει την Τουρκία, επενδύει στην Σλοβακία.

cars

Honda CRF1100L Africa Twin και Africa Twin Adventure Sports. ¨Έρχονται εντός του έτους

cars

Ο Carlos Ghosn “δραπέτευσε” στον Λίβανο;

cars