CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lexus επιβεβαίωσε έναν twin-turbo V8 για μελλοντικά μοντέλα!

Με την Lexus να έχει μόλις παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, ήρθε η ώρα να στρέψει την προσοχή της στο άλλο άκρο του φάσματος. Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα στην πίστα του Nurburgring με ένα LC που θα κινείται χάρη σε έναν twin-turbo V8. Πιο ενδιαφέρον και από αυτό όμως, είναι το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας αναφέρεται πως ο εν λόγω κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής “όπως για παράδειγμα sports cars”.

Το καλό είναι λοιπόν ότι η Lexus πήρε την απόφαση να συνεχίσει με τους V8 για τα αυτοκίνητα επιδόσεων της. Αναπόφευκτα όμως, η χωρητικότητα πρέπει να μειωθεί από τα 5 λίτρα του ατμοσφαιρικού συνόλου που προσφέρει αυτή τη στιγμή, με ιαπωνικά μέσα να αναφέρουν ότι η πιθανότερη εκδοχή αυτού του σεναρίου είναι μία μείωση της τάξης του 20% ώστε ο κυλινδρισμός να πέσει στα 4 λίτρα. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από τον ολοκαίνουριο V8 να παράγει περί τα 600 άλογα με ανάλογη ροπή ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα της Lexus θα φέρει δοκιμασμένες αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς – βλ. φρένα, ανάρτηση, πλαίσιο, ηλεκτρονικά, αεροδυναμική και βάρος.

Το θέμα είναι πότε θα δούμε αυτές τις αναβαθμίσεις να περνούν σε κάποιο μοντέλο παραγωγής και ποιο θα είναι αυτό; Όλα δείχνουν “LC” αλλά μέχρι τότε, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το αγωνιστικό Lexus θα οδηγήσουν στις 20-21 Μαίου του 2020 οι Hiroaki Ishiura, Masahiro Sasaki, Naoya Gamo και Kazuya Oshima.

Related Articles

Η νέα Rolls-Royce Ghost θα επαναπροσδιορίσει την ποιότητα κύλισης!

cars

Πογιέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είμαστε έτοιμοι

cars

Χρήσιμος οδηγός για τα Τέλη Κυκλοφορίας-Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις

cars

Ετοιμάζεται για το 2020 η κορυφαία, “N Line” έκδοση του Hyundai Sonata.

cars

Φτάσαμε: Ταξίδι στην πατρίδα των Κενταύρων, το Πήλιο

cars

Το μαύρο διαμάντι της Bugatti είναι επιτέλους έτοιμο!

cars

Daytona Virtus 250 – Νέα πρόταση

cars

Ο G. Murray περιγράφει το V12 διαμάντι του T.50!

cars

Στη Θεσσαλονίκη ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

cars