CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα!

Την εποχή του εξηλεκτρισμού, των χαμηλότερων εκπομπών ρύπων και του… εξορθολογισμού, θα περίμενε κανείς ότι μία εταιρία σαν την Mazda δεν έχει ανάγκη κάποιον κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού και περισσότερων κυλίνδρων. Όμως η συμπαθής ιαπωνική φίρμα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα “upmarket” και γι’ αυτό, χρειάζεται το πρεστίζ ενός κινητήρα με περισσότερους από 4 κυλίνδρους. Γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι το επόμενο Mazda6 θα είναι διαθέσιμο και με έναν ολοκαίνουριο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρεται ως βενζίνης και πετρελαίου αλλά και με την Skyactiv-X τεχνολογία ανάφλεξης συμπίεσης!

Δυστυχώς, η Mazda δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Ανέφερε ότι ο κινητήρας θα τοποθετείται κατά τον διαμήκη άξονα και θα συνδυάζεται (πιθανώς όχι αποκλειστικά) με ένα σύστημα τετρακίνησης. Φημολογείται δε, ότι ο νέος κινητήρας θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην επόμενη γενιά του Mazda6 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022, ωθώντας το εν λόγω μοντέλο σε πιο… premium περιοχές όπου θα βρει μεταξύ άλλων ανταγωνιστών την BMW 3 Series. Παράλληλα, ακούγονται διάφορες φήμες περί του εξηλεκτρισμού του νέου κινητήρα, περί χρησιμοποίησης του σε ένα νέο sports car κ.ά. αλλά καλύτερα να μην εστιάσουμε σε αυτές καθώς σε αυτό το σημείο, είναι πρακτικά ανυπόστατες. Ας περιμένουμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες του νέου, 6-κύλινδρου συνόλου και τις προθέσεις της Mazda και θα επανέλθουμε με οτιδήποτε νεότερο.

The post Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πλήρωσε 200 δολάρια για μια νύχτα σε διάσημο ξενοδοχείο, έμεινε τσάμπα για χρόνια και προσπάθησε να γίνει ιδιοκτήτης του

cars

Infiniti QX55. Αισθησιακό και δυναμικό.

cars

Η Mercedes-Benz ανανεώνει και την E-Class All-Terrain.

cars

Το VW Polo είναι το επόμενο στη σειρά για ανανέωση.

cars

Hyundai Vision T Plug-in Hybrid. Η επόμενη εξέλιξη!

cars

Subaru Levorg STI Sport Prototype. Υποχρεώσεις και… ανησυχίες!

cars

Ισραήλ: Τεράστια κινητοποίηση εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από έξι μήνες πολέμου

Bury

Hyundai Veloster N ETCR. Κεντρομήχανο, πισωκίνητο και ηλεκτρικό!

cars

Το Citroën C5 X τιμήθηκε με το βραβείο «Best Large Car»

cars