CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes γιορτάζει την παραγωγή 400.000 G-Class!

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα μοντέλο με ιστορία που έχει τις ρίζες της πίσω στο μακρινό 1979. Ένα μοντέλο που θεωρητικά, με βάση το προφίλ της Mercedes-Benz και το πώς έχει διαμορφωθεί η αγορά με τους κανονισμούς ασφάλειας και εκπομπών ρύπων, δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Ένα σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου όχημα που εξελίσσεται διαρκώς και παραμένει δημοφιλές ακόμα και σήμερα. Η γερμανική εταιρία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γιορτάζει την συναρμολόγηση της υπ’ αριθμόν 400.000 G-Class στο εργοστάσιο της Magna Steyr, στο Graz της Αυστρίας.

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου έρχεται μόλις 2,5 χρόνια μετά την ανακοίνωση της παραγωγής 300.000 G-Class στην ίδια μονάδα τον Ιούλιο του 2017 και αυτό είναι εντυπωσιακό δεδομένου του χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου, του σκληρού ανταγωνισμού και της υψηλής τιμής του εμβληματικού μοντέλου της Mercedes-Benz. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Magna Steyr απλά δεν τα κατασκευάζει αρκετά γρήγορα καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγή!

Και η τρέχουσα γενιά της G-Class έχει να μας δείξει πολλά πράγματα ακόμα: Καταρχάς, γνωρίζουμε ήδη ότι θα προστεθεί στην γκάμα μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ενώ μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι θα επιστρέψει και η ακραία αλλά δημοφιλής, “4×42” έκδοση. Αυτή που δεν θα επιστρέψει, είναι η  G65 καθώς ο θηριώδης V12 είναι πλέον αποκλειστικότητα της Maybach αλλά δεν αποκλείεται να ετοιμάζεται κάτι… περισσότερο από την G63 AMG. Όπως και να έχει, η G-Class με τον αριθμό “400.000” κατασκευάστηκε για έναν Γερμανό, ο οποίος όχι μόνο δηλώνει μεγάλος οπαδός του μοντέλου, αλλά υποστηρίζει τα λεγόμενα του έχοντας στην κατοχή του περίπου 20 διαφορετικές G-Class!

The post Η Mercedes γιορτάζει την παραγωγή 400.000 G-Class! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan GT-R NISMO Special Edition. Ειδικό και απολαυστικό

cars

Η BMW θα γίνει η πρώτη που θα υιοθετήσει το σύστημα Apple CarKey.

cars

Μπλίνκεν: Δεν θέλουμε «κλιμάκωση» με το Ιράν αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπίζόμαστε το Ισραήλ

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Η στιγμή φονικής έκρηξης σε εστιατόριο στην Κίνα – Βομβαρδισμένο τοπίο ο χώρος γύρω του

cars

Ένα ολοκληρωμένο project βελτίωσης της Urus

cars

Volvo Personal Service. Επεκτείνεται περαιτέρω

cars

Το νέο Volkswagen Arteon αποκτά Shooting Brake και “R” εκδόσεις!

cars

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή τους – Πώς θα καταβάλετε το ποσό σε δόσεις

cars