CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes επιβεβαιώνει την ηλεκτρική EQA για το 2020.

Από την στιγμή που παρουσιάστηκε το ομώνυμο concept, η αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA ήταν προγραμματισμένη να λανσαριστεί στην αγορά το 2020. Τα πλάνα της εταιρίας όσον αφορά στο στιλ αμαξώματος της EQA άλλαξαν λοιπόν, αλλά όχι και το χρονοδιάγραμμα του μοντέλου καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Το Concept EQA του 2017 ήταν ένα τρίθυρο hatchback με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα), συνδυαστική ιπποδύναμη της τάξης των 268 ίππων, ροπή 500 Nm και αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της ολοκαίνουριας GLA, η Mercedes αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως βάση το νέο, μικρό SUV της συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε με την EQC και την επερχόμενη EQB που βασίζεται στην GLB. Τα πρώτα πρωτότυπα έχουν ήδη αρχίσει τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν να αναφέρουν ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της EQA δεν έχουν επηρεαστεί από την αλλαγή στο αμάξωμα.

Η παραγωγή του μικρού, ηλεκτρικού SUV της γερμανικής φίρμας θα γίνεται στο εργοστάσιο στο Hambach της Γαλλίας έπειτα από μία επένδυση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του. Το λανσάρισμα στην αγορά δε, τοποθετείται εντός του 2020 με την τιμή της στην περιοχή των €40.000 αν και το τελευταίο δεν έχει επιβεβαιωθεί καθότι απέχουμε αρκετά ακόμα από την έναρξη των πωλήσεων.

Related Articles

Renault. «Χρωματίζει» με προνόμια τη ζωής σας

cars

Ταξιδεύοντας στα επιβλητικά κάστρα της Ελλάδας

cars

Το νέο Mazda CX-60 διαθέτει σύστημα αναγνώρισης προσώπου για σωστή και ασφαλή οδήγηση

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 10/3/2024

cars

Ομάδα ατόμων κατέβασε τρομοκρατημένα αρκουδάκια από δέντρο για μια selfie

cars

Renault Captur και Clio E-Tech. Τώρα και υβριδικά!

cars

Η αποχώρηση Vettel πυροδοτεί ντόμινο εξελίξεων στην F1!

cars

BMW 116d. Άλλαξε τα πάντα

cars

Hyundai Ioniq 5. Το επόμενο μεγάλο βήμα

cars