CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes θα κατασκευάσει το δικό της δίκτυο φόρτισης!

Ηλεκτροκίνηση για την Mercedes-Benz δεν σημαίνει μονάχα την εξέλιξη, κατασκευή και εν τέλει πώληση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και την δημιουργία ενός εκτενέστατου και υπερσύγχρονου δικτύου φόρτισης που σύμφωνα με την ίδια, εντάσσεται στη συνολική εμπειρία ιδιοκτησίας ενός οχήματος με το αστέρι στο καπό. Όπως ανακοίνωσε στο Consumer Electronics Show που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas των Η.Π.Α. ο Chief Technology Officer της γερμανικής φίρμας, Markus Schafer, το δίκτυο θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την MN8 Energy και την ChargePoint ήδη από το 2023 στις Η.Π.Α. ενώ θα ακολουθήσουν η Ευρώπη, η Κίνα και άλλες μεγάλες αγορές στο προσεχές μέλλον. Το κομμάτι που αφορά στην Β. Αμερική είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, οπότε και περισσότεροι από 400 σταθμοί με περισσότερους από 2.500 φορτιστές υψηλής ισχύος θα καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή.

Η εγκατάσταση των σταθμών θα γίνει έπειτα από προσεκτική επιλογή βάσει των αναγκών των πελατών και η βέλτιστη εμπειρία φόρτισης θα εξασφαλίζεται όχι μόνο με την παροχή τροφής και WC αλλά και με κάμερες οι οποίες θα παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον ανεξαρτήτως ώρας ή ημέρας. Ανάλογα με την περιοχή και την τοποθεσία, οι σταθμοί θα προσφέρουν 4 έως 12 (και σε βάθος χρόνου έως και 30) ταχυφορτιστές με δυνατότητες έως και 350 kW ενώ η έξυπνη διαχείριση του φορτίου θα επιτρέπει σε κάθε όχημα να φορτίζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ώστε η αναμονή να είναι η ελάχιστη δυνατή. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το δίκτυο της Mercedes-Benz θα είναι ανοικτό και για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών άλλων εταιριών, ωστόσο οι πελάτες της θα απολαμβάνουν κάποια προνόμια, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα “κράτησης” μίας θέσης. Όλα αυτά θα ισχύουν βεβαίως και για τους σταθμούς που θα εγκατασταθούν στην Ευρώπη αν και τις λεπτομέρειες για αυτό το μέρος της επένδυσης της Mercedes θα τις μάθουμε στο εγγύς μέλλον.

Στο CES όμως η Mercedes-Benz δεν είχε μονάχα αυτό το νέο να μοιραστεί με τους εκπροσώπους του ειδικού τύπου και το κοινό. Στο Las Vegas λοιπόν πραγματοποίησε την εμφάνιση της η Vision EQXX, η πιο αποδοτική Mercedes που έχει κατασκευαστεί ποτέ με αυτονομία που υπερβαίνει τα 1.200 χιλιόμετρα χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση των 8.3 kWh ανά 100 χιλιόμετρα ενώ ανακοινώθηκε και πως η γερμανική εταιρία απέκτησε έγκριση για το λανσάρισμα της τεχνολογίας ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νεβάδα. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το σύστημα DRIVE PILOT αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 60 km/h και με αυτόν τον τρόπο χαρίζει στην Mercedes τον τίτλο της πρώτης εταιρίας στις Η.Π.Α. που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα, όπως είχε κάνει το ίδιο και στη Γερμανία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kosmocar. Έβαλε τη σφραγίδα της στο ECO FEST 2020

cars

Νέο Audi A8. Εξελιγμένο σε όλους τους τομείς

cars

Nissan Electric Travel Guide – Για συναρπαστικά ταξίδια

cars

Volvo: Το επόμενο XC90 ίσως είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο!

cars

Ford Ranger Raptor by Vrohidis-Hatzis. Aκόμη πιο εξελιγμένο

cars

Mercedes-Benz Vans. Νέα «Electric Versatility Platform» για το καινούριο eSprinter

cars

Eurojackpot 15/03/2024: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τα 17.000.000 ευρώ

cars

Η Lamborghini γιορτάζει 10.000 Aventador.

cars

Νέο VW Golf. Η γενιά της τεχνολογίας

cars