CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 24%.

Η σχέση ανάμεσα στην Porsche και την Rimac αποκτά ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον με κάθε χρόνο που περνά και δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε παράλογο. Η βιομηχανία αυτοκινήτου κινείται με ταχείς ρυθμούς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η Porsche δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής sport αυτοκινήτων και η Rimac διαθέτει τεχνολογία και τεχνογνωσία που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη στην Porsche. Μελλοντικά και όχι μόνο.

Έτσι, ενώ στα μέσα του 2018 η Porsche εξαγόρασε το 10% της κροατικής εταιρίας και αύξησε το μερίδιο της στο 15,5% περίπου έναν χρόνο αργότερα, δεν είδαμε ακόμα το τέλος αυτού του σίριαλ. Από τότε, η Rimac έχει διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της απασχολώντας περίπου 1.000 άτομα ενώ είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του εξωφρενικού C_Two.  Η γερμανική μάρκα επανέρχεται λοιπόν, επενδύοντας €70 εκατομμύρια και αυξάνοντας το μερίδιο της στην Rimac στο 24% χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις υπόλοιπες συνεργασίες που έχει συνάψει η κροατική φίρμα με εταιρίες όπως η Hyundai, η Kia, η Aston Martin, η Pininfarina, η Koenigsegg κ.ά. Όπως καταλαβαίνεις, η Rimac είναι “καυτή”!

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε σε νέα, συναρπαστικά και εξηλεκτρισμένα προϊόντα καθώς και για το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη της Porsche στη Rimac έφερε αρκετούς γύρους επενδύσεων κάνοντας την Porsche έναν σημαντικό μέτοχο της εταιρίας.

Δήλωσε ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της μάρκας. Η Porsche έχει ήδη κάνει παραγγελία στη Rimac “την εξέλιξη εξαιρετικά καινοτόμων εξαρτημάτων” και οι δύο τους θα επεκτείνουν την υπάρχουσα συνεργασία τους αλλά ταυτόχρονα, η Rimac θα διατηρήσει πλήρη ανεξαρτησία τονίζοντας ότι τα projects της και οι μέτοχοι της θα παραμείνουν ξεχωριστά.

The post Η Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 24%. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bugatti-Rimac. Έσονται δύο εις σάρκα μία… επισήμως!

cars

Ford Puma. Ξεχωρίζει και για την ευκολία απόκτησης

cars

Dunlop Sport All Season. Νέο ελαστικό τεσσάρων εποχών

cars

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη – «Όχι, κυρία μου, δεν έχω να ακούσω τίποτα»

cars

Η ολοκαίνουρια Maserati κάνει την πρώτη της εμφάνιση!

cars

Νέο Opel Astra. Στη φάση των τελικών δοκιμών πρίν τη παρουσίασή του

cars

Audi. Το νέο της αγωνιστικό για τη Formula Ε

cars

Mercedes-Benz CLA 180d. Μία ντίβα με ουσία.

cars

Το VW ID.6 είναι το μεγάλο SUV για την Κίνα.

cars