CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα!

Η μεταμόρφωση ενός συμβόλου είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν standards τα οποία θα πρέπει να πληροί και οι οπαδοί του έχουν πολύ συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με το πώς πρέπει να είναι και δεν αντιδρούν καλά στις αλλαγές. Σκέψου τι έγινε όταν η Porsche 911 έγινε υδρόψυκτη και τι όταν το σύστημα διεύθυνσης της απέκτησε ηλεκτρική υποβοήθηση. Δύο σημαντικές αλλαγές με διαφορά αρκετών ετών αλλά το ίδιο αποτέλεσμα από την πλευρά του fanbase: γκρίνια και απαξίωση. Έτσι, μπορείς να φανταστείς τις αντιδράσεις του κόσμου σε έναν πιθανό εξηλεκτρισμό του εμβληματικού sports car. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και έχουμε την επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Oliver Blume, τον CEO της Porsche:

Θέλω να είμαι σαφής. Η 911 θα εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης για πολύ καιρό ακόμα.

Η 911 είναι ένα μοντέλο που έχει προετοιμαστεί για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν είναι χρήσιμο να την συνδυάσεις με καθαρή ηλεκτρική κινητικότητα. Πιστεύουμε σε μοντέλα που έχουν εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Με πιο απλά λόγια, η Porsche πιστεύει στην εξειδίκευση των ξεχωριστών μοντέλων και το αποδεικνύει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια. Θα το κάνει πιο σαφές στα χρόνια που έρχονται και η Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της είναι μονάχα η αρχή. Αν θελήσει ποτέ λοιπόν να λανσάρει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό sports car, θα το κάνει με ένα εντελώς νέο μοντέλο και όχι με μία έκδοση της 911. Αυτή έχει πολύ συγκεκριμένη θέση και όποια θεμελιώδης αλλαγή, θα πρέπει να… συμφωνεί με την ιστορία της. Όπως για παράδειγμα ο εξηλεκτρισμός της που προχωρά κανονικά. Ναι, η Porsche θα προσθέσει στο μέλλον μία υβριδική έκδοση της 911 στην γκάμα της αλλά μονάχα όταν μείνει απόλυτα ευχαριστημένη από αυτήν. Όλα αυτά, ως μέρος μίας επένδυσης της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων στην ηλεκτρική κινητικότητα, την βιώσιμη παραγωγή και την ψηφιοποίηση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξέλιξη “e-fuels” από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και τον στόχο για το 50% των πωλήσεων να προέρχονται από υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα.

The post Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Galaxy Vignale & S-MAX. Αναβάθμιση παντού

cars

Skoda Kushaq …και το όνομα αυτού αυτοκράτορας!

cars

Μercedes plug-in υβριδικά. Οικολογία και οικονομία σε πρώτο πλάνο

cars

Mercedes-Maybach S680 4Matic. Η κορυφαία των κορυφαίων!

cars

Τον φιλοξένησαν για μια νύχτα στο σπίτι τους και τους σκότωσε στο κρεβάτι τους – Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ

Bury

Τι τύχη μπορεί να έχει μία Toyota Supra απέναντι σε μία BMW M4;

cars

Τσούνης: Κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ να βρεθούν λύσεις για την κλιματική κρίση

Bury

Αποδοκίμασαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στον Βόλο – «Δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία»

cars

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν το 2023 χάρη στα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα

cars