CARSNEWS
AUTONEWS

Η Rimac δεν έχει καμία πρόθεση να μπει στο παιχνίδι των SUVs.

Το club των κατασκευαστών που θα καθίσουν στο πλάι και θα περιμένουν να τελειώσει αυτή η παράνοια με τα SUVs απέκτησε ένα νέο μέλος. Δίπλα στην McLaren θα βρίσκεται η Rimac που μέσω του ιδρυτή και επικεφαλής της, Mate Rimac, ανακοίνωσε ότι δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να λανσάρει ένα SUV – τώρα ή στο μέλλον. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί άλλοι κατασκευαστές επιλέγουν έναν διαφορετικό δρόμο.

Ως επιχειρηματική απόφαση, το καταλαβαίνω. Στην τελική, μπορείς να ικανοποιήσεις τους οπαδούς ή να έχεις μία επιχείρηση που επιβιώνει. Τι επιλέγεις; Επιλέγεις να επιβιώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Aston Martin που μόλις πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε στο κοινό την DBX. Το πρώτο SUV στην ιστορία της και αναμφίβολα, ένα από τα μελλοντικά best seller της δεδομένης της αγοράς αυτή την στιγμή.

Ok, μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι αλλά την ίδια στιγμή, δημιουργεί την Valhalla που είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο κατά την γνώμη μου. Είναι βασικά ένα μονοθέσιο της Formula 1 για τον δρόμο!

Με λίγα λόγια, ο Rimac μας προτρέπει να δούμε τα SUVs από μία διαφορετική οπτική. Αν το λανσάρισμα ενός SUV από μία εταιρία που θεωρούμε πως δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με αυτή την κατηγορία, της επιτρέπει να μείνει ζωντανή και να χρηματοδοτήσει άλλα projects, τότε πού είναι το κακό; Όπως αναφέρει και ο Rimac, τα sports cars, τα supercars και τα hyper-cars δεν πρόκειται να αφανιστούν. Δεν απειλούνται και σε τελική ανάλυση, η επιλογή είναι πάντοτε του αγοραστή. Αυτός “ψηφίζει” με το πορτοφόλι του και αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες ανεξαιρέτως. Τα SUVs υπάρχουν γιατί πολλοί τα αγοράζουν.

Όσο για την Rimac, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του C_Two στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020. Μηχανικά δεν πρόκειται να αλλάξει αφού 2.000 άλογα και 2.300 Nm ροπής είναι κάτι παραπάνω από αρκετά. Θα αλλάξει όμως και μάλιστα σημαντικά, σχεδιαστικά/αεροδυναμικά και τεχνολογικά. Περιμένουμε με ανυπομονησία.

Related Articles

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

cars

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Καμουφλαρισμένο GTi

cars

Νέο Mercedes-Benz e Sprinter –  Διήνυσε 475 χιλιόμετρα με μια φόρτιση

cars

Το νέο Volkswagen Golf περνά στο τελευταίο στάδιο δοκιμών.

cars

Subaru Solterra. Το πρώτο της ηλεκτρικό SUV

cars

Φυσικά χωράει ένας V8 στο Mini λέει η Powerflex

cars

Το συγκλονιστικό μήνυμα της 12χρονης από τον Κολωνό: «Γιατί με αφήσατε μόνη μου; – Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»

cars

Στο Pikes Peak με Van: Το Electric Super Van 4 της Ford στη θρυλική ανάβαση δια χειρών Romain Dumas

cars

Nissan Leaf. Έφτασε τις 500.000 μονάδες

cars