CARSNEWS
AUTONEWS

Η Speedtail με 402 km/h είναι η ταχύτερη McLaren στην ιστορία!

Η McLaren F1 έχει μία πολύ ξεχωριστή θέση στην ιστορία αλλά με τις προόδους που σημειώνονται σε κάθε πιθανό και απίθανο τομέα στην βιομηχανία αυτοκινήτου, ήταν θέμα χρόνου να ξεπεραστεί από κάποιο νεότερο μοντέλο. Προφανώς “ο παλιός είναι αλλιώς” αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο νέος είναι όντως ωραίος και παίρνει το σκήπτρο της ταχύτερης McLaren στην ιστορία από τα χέρια της F1. Ο λόγος για την Speedtail που, πιστή στο όνομα της, κατέρριψε το ρεκόρ των 386,4 km/h επιταχύνοντας στον Johny Bohmer Proving Ground διάδρομο του Kennedy Space Center στην Florida των Η.Π.Α. μέχρι τα 250 μίλια ανά ώρα ή 402,25 km/h!

Στο τιμόνι της Speedtail καθόταν ο επίσημος δοκιμαστής της αγγλικής εταιρίας, Kenny Brack ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πρωτότυπο προ-παραγωγής κατάφερε να επιτύχει την τελική του ταχύτητα ούτε λίγο, ούτε πολύ, 30 φορές κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία αυτή τη φάση στην εξέλιξη του μοντέλου.

Η Speedtail είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο-επιτομή του πνεύματος καινοτομίας της McLaren που απεικονίζει τέλεια την αποφασιστικότητα μας όσον αφορά στον ορισμό νέων standards για τις επιδόσεις των supercars και hypercars.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Mike Flewitt για το εντυπωσιακό hypercar των 1.050 ίππων και 1.150 Nm ροπής από τον υβριδικό, twin-turbo V8. Χάρη σε αυτόν η Speedtail επιταχύνει μέχρι τα 300 km/h σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα ενώ πριν κλείσουμε, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020 με την αγγλική φίρμα να έχει προγραμματίσει την παραγωγή 106 αυτοκινήτων… τα οποία έχουν ήδη πωληθεί έναντι τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ, τουλάχιστον!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το εσωτερικό της νέας S-Class εντυπωσιάζει με την high-tech απλότητα του!

cars

«Σβήνει» οριστικά ο 12κύλινδρος της Bentley

cars

Η Alpine ζητά €125.000 για την A110 X Felipe Pantone.

cars

Opel Universal Charger. Ένας φορτιστής για όλους

cars

ΤτΕ: Μειώθηκε η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται οι εταιρείες διαχείρισης το 2023

cars

Nέο Toyota Yaris. Αλλαγμένο παντού

cars

Η αύξηση της ηλικίας του αυτοκινήτου διπλασιάζει τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων

cars

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου

cars

Η ζήτηση θα κρίνει τη πορεία του Hyundai Elantra N στην Ευρώπη.

cars