CARSNEWS
AUTONEWS

Η Subaru ετοιμάζει το νέο WRX STI με 400 ίππους για το 2021!

Αν υπάρχει κάτι που οι petrolheads ανά τον κόσμο περιμένουν από την μελλοντική γκάμα της Subaru, αυτό είναι ο διάδοχος του θρυλικού WRX STI.Το πρόσφατο δημοσίευμα του Forbes λοιπόν, θα χαροποιήσει πολλούς καθώς αναφέρει ότι η ιαπωνική εταιρία δουλεύει πάνω στο μοντέλο και πως η κορυφαία, STI έκδοση του, θα κινείται χάρη σε έναν υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα 2,4 λίτρων με απόδοση 400 ίππων και ροπή που θα αγγίζει τα 500 Nm!

Ο κινητήρας αυτός, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ανθρώπους “κοντά στο project”, βασίζεται στον FA24 που κινεί το τρέχον Legacy/Outback καθώς και το Ascent SUV. Σε εκείνες τις εφαρμογές όμως, δεν παράγει περισσότερα από 260 άλογα οπότε για να φτάσουμε στο επίπεδο που φημολογείται πως στοχεύει η Subaru, θα περάσει από ένα εκτενές πρόγραμμα αναβάθμισης. Θα αποκτήσει νέο στροφαλοφόρο άξονα και πιστόνια, θα αυξηθεί η πίεση υπερπλήρωσης, θα αλλάξει ο χρονισμός των βαλβίδων και πιθανώς, οι ίδιες οι βαλβίδες και η εισαγωγή/εξαγωγή. Έτσι θα φτάσει στο σημείο να παράγει 400 ίππους αξιόπιστα ενώ όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, θα συνδυάζεται με το δοκιμασμένο σύστημα τετρακίνησης της Subaru.

Το θέμα της εμφάνισης είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Η λογική λέει ότι το μελλοντικό WRX STI θα αντλεί πολλά στοιχεία από το Viziv Performance Concept του 2017 αλλά η προϊστορία της Subaru δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Όπως και να έχει, είμαστε σίγουροι ότι οι σχεδιαστές έχουν λάβει υπόψιν το feedback των προηγούμενων ετών και θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα αθλητικό και επιθετικό σχήμα που θα ικανοποιεί τους οπαδούς της φίρμας και της σπορ οδήγησης γενικότερα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan: Το NISMO Festival επιστρέφει τον Δεκέμβριο στο Fuji Speedway

cars

Το carbon αμάξωμα της Alfaholics GTA-R 300 είναι σχεδόν ακατάλληλο κάτω των 18 ετών!

cars

Ηρέμησε… Αργεί ακόμα η πρώτη ηλεκτρική Ferrari!

cars

Έρευνα από την Tesla για την αυτανάφλεξη (VIDEO)

cars

Αναβαθμισμένο Audi Q7: Σε 5θέσιες, 7θέσιες εκδόσεις, τετρακίνηση και diesel κινητήρα

cars

Mε το Δεξί, για Καλή Χρονιά: η νέα ενέργεια του instacar καλωσορίζει τους νέους συνδρομητές για το 2024

cars

Στην Λαμία ο 3ος γύρος του Tour European Rally 2024

cars

Νέο Renault Captur. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 16880 Ευρώ

cars

ΠΑΣΟΚ: Με άλλοθι το αγροτικό ρεύμα αλλάζουν πάλι τον ενεργειακό χάρτη

cars