CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota επιβεβαιώνει την καυτή, GR Corolla!

Η Toyota έχει την τάση να μην αποκαλύπτει εύκολα τα μελλοντικά πλάνα της αλλά αυτή τη φορά, επέλεξε να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αν κάποιος αποφασίσει να ξεφυλλίσει την ιστοσελίδα της Toyota USA και επιλέξει την σελίδα “Επερχόμενα Μοντέλα” (Upcoming Vehicles) θα βρει πολύ εύκολα ένα εικονίδιο που αναγράφει “GR Hot Hatch”. Πατώντας πάνω σε αυτό, μεταφέρεται σε μία σελίδα όπου φιγουράρει το GR Yaris και ένα σύντομο κειμενάκι από κάτω του. Εκεί, ανάμεσα στους επαίνους για το νέο, τετρακίνητο πυραυλάκι των 261 ίππων, υπάρχει και η παρακάτω ανακοίνωση:

Ενώ το GR Yaris δεν πρόκειται να έρθει στις Η.Π.Α., ίσως έφτασε η ώρα για την Αμερική να αποκτήσει ένα δικό της hot hatch από την Toyota. Ένα που να συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη των επιδόσεων. Ένα που δεν μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε αλλού, εκτός από την Toyota Gazoo Racing.

Για την ιστορία, να αναφέρω πως τα μοναδικά hatchbacks που διαθέτει η Toyota στην αμερικανική αγορά, είναι το Yaris και η Corolla – και το Prius αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό συγκεντρώνει πολλές ελπίδες για μία καυτή έκδοση. Δεδομένου ότι το GR Yaris δεν θα “μεταναστεύσει”, μένουμε με μία και μοναδική επιλογή: Η Corolla είναι η εκλεκτή της ιαπωνικής φίρμας και δεν πιστεύουμε ότι η “GR” έκδοση της θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην αγορά των Η.Π.Α. Θα ήταν αμαρτία να μην λανσαριστεί και στην ευρωπαϊκή αγορά!

Προς το παρόν, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο hot-hatch της Toyota αλλά οι φήμες λένε πως θα κάνει χρήση του ίδιου, 1600άρη turbo βενζινοκινητήρα των 261 ίππων που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο GR Yaris. Αν γίνει αυτό δε, εκτός του ότι αυτομάτως, η GR Corolla θα είναι ισχυρότερη από το VW Golf GTI, ανοίγει η προοπτική της ενσωμάτωσης και του προηγμένου συστήματος τετρακίνησης, όπως και όλων των μηχανικών του καυτού Yaris. Να είσαι σίγουρος ότι παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και θα σε ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο καθώς η υπόθεση έχει τρομερό ενδιαφέρον!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars

Η Toyota τιμά τους πρωταθλητές της!

cars

ΗΠΑ: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο ύποπτος για την διάπραξη τριών φόνων στην Φιλαδέλφεια

cars

Η Hyundai παρέδωσε τα πρώτα υδρογονοκίνητα φορτηγά!

cars

Γλαβίνας: Θα ξαναέρθει το αίτημα για προανακριτική και εκεί θα κριθούμε όλοι

cars

Αυξημένη η κίνηση κατά την έξοδο των Αθηναίων για την Καθαρά Δευτέρα

cars

Κι όμως η ΔΕΠΥ διαφέρει στα δύο φύλα – Ποια τα συμπτώματα σε γυναίκες και κορίτσια

cars

Citroen. Με δυνατές προσφορές

cars

Στην Τήλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ομιλία το βράδυ στο φόρουμ για τον τουρισμό

cars